Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie apps die niet mogen ontbreken op je Android tablet #55

Geschreven door
Geplaatst op11 juli 2014, 8:30 CategorieAndroid

Met applicaties haal je natuurlijk pas het maximale uit je Android tablet en daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die absoluut niet mogen ontbreken op jouw Android tablet. Deze keer onder meer een fraaie e-mailapp en een handige launcher.

CloudMagic

Als een Android tablet ergens ideaal voor is dan is het wel e-mails lezen en versturen. In de Google Play Store zijn tientallen goede applicaties te vinden voor het beheren van je e-mail maar als jij de juiste app nog niet gevonden hebt dan is CloudMagic het proberen waard. Deze app maakt het mogelijk al je e-mailaccounts in één app te plaatsen en overzichtelijk je e-mail te lezen en beantwoorden. CloudMagic ondersteunt een hoop verschillende diensten, waaronder Gmail, Exchange, Yahoo en IMAP. Daarbij beschikt de app over een zeer fraai vormgegeven interface die ook eenvoudig te gebruiken is. Alsof dat nog niet genoeg is, is er ook integratie van OneNote, MailChimp en Pocket.

CloudMagic-Android

De CloudMagic-app is gratis te downloaden uit de Google Play Store.

  • CloudMagic

iSyncr voor iTunes

Heb jij iTunes op je computer maar weet je niet hoe je de afspeellijsten met muziek nu eenvoudig gesynchroniseerd krijgt met je Android tablet? Dan is iSyncr voor iTunes de oplossing. Met deze app en bijbehorende app voor de desktop kun je snel en eenvoudig je iTunes bibliotheek overzetten naar je Android tablet. Dit kan via een usb-verbinding of draadloos via WiFi. De desktop-tool is wat minder uitgebreid dan iTunes maar biedt wel features als album art, ondersteuning voor meerdere iTunes bibliotheken en het synchroniseren tussen pc en tablet.

iSyncr-app-Android

iSyncr voor iTunes kan voor een bedrag van 3,99 euro gedownload worden uit de Google Play Store.

  • iSyncr voor iTunes

EverythingMe Launcher

Eén van de grote voordelen van Android is dat je heel wat naar eigen wens kunt aanpassen, waaronder de homescreens en het uiterlijk van app-icons. Dit kan met zogenaamde launchers, waarvan er heel wat in de Play Store te vinden zijn. Eén van de betere launchers, welke sinds kort wereldwijd beschikt is, is EverythingMe. Met deze app wordt je homescreen aangepast aan de hand van het moment van de dag en waar je bent. Zo krijg je een aantal apps te zien die mogelijk voor dat moment of die locatie interessant zijn. Ook is er een handige zoekbalk aanwezig waarmee je direct toegang krijgt tot apps of contacten. Apps worden daarnaast gegroepeerd aan de hand van de categorie, zoals sociale netwerken en games. Volgens de ontwikkelaar leert EverythingMe de gebruiker na verloop van tijd kennen en kan zo het meest ideale homescreen op elk moment van de dag voorschotelen.

EverythingMe

EverythingMe is gratis te downloaden uit de Google Play Store.

  • EverythingMe Launcher

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die je dagelijks gebruikt en écht niet mogen ontbreken op een Android tablet? Ik lees er graag over in de reacties, dan neem ik ze mee voor de volgende keer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.