Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie apps die niet mogen ontbreken op je Android tablet #56

Geschreven door
Geplaatst op17 juli 2014, 9:35 CategorieAndroid

Met applicaties haal je natuurlijk pas het maximale uit je Android tablet en daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die absoluut niet mogen ontbreken op jouw Android tablet. Deze keer onder meer een app voor spraakbediening en live tv kijken.

Commandr

Zou het niet mooi zijn als je je tablet of smartphone eenvoudig middels spraak kunt bedienen? Er zijn al wat mogelijkheden in Google Now gebouwd voor spraakgestuurd zoeken, met name wanneer je de taal op engels instelt. De mogelijkheden zijn echter nog beperkt maar daarvoor is de app Commandr ontwikkeld. Met deze app worden talloze mogelijkheden toegevoegd om de hardware-functies van je telefoon of tablet middels een spraakopdracht te bedienen. Er is echter één voorwaarde; je moet de engelse taal beheersen en de spraakinvoer op engels instellen. Hoewel de app nog niet altijd even nauwkeurig en soepel werkt is het wel een volgende stap in de juiste richting!

Commandr

De Commandr-app is gratis te downloaden uit de Google Play Store.

  • Commandr

Minuum

Het Minuum keyboard voor Android hebben we bijna een jaar geleden al eens behandeld maar afgelopen week heeft deze app een voor Nederlandse gebruikers belangrijke update gekregen. Het on-screen toetsenbord biedt nu namelijk ondersteuning voor de Nederlandse taal waardoor optimaal van deze nieuwe manier van typen gebruik kunt maken. Minuum voor Android tablets en smartphones is qua uiterlijk en opzet totaal anders dan we tot op heden gewend zijn. De indeling van de toetsen, de zogenaamde QWERTY lay-out, is nog steeds aanwezig maar de toetsen zijn hierbij dicht op elkaar geplakt. Aangezien je de individuele toetsen lastiger (of niet) kunt raken voorspelt het keyboard je input en maakt hier woordsuggesties van. Niet alleen moet het Minuum Keyboard er voor zorgen dat je sneller teksten kunt tikken, ook houd je meer ruimte over op het scherm om te kunnen zien waar je mee bezig bent.

Minuum-app-Android

Het Minuum keyboard voor Android kan gratis gedownload worden uit de Google Play Store. Dit is echter een beperkte versie, voor de volledige versie moet 2,49 euro betaald worden.

  • Minuum

UPC Horizon Go

De UPC Horizon TV-app voor Android bestaat al een tijdje en biedt je de mogelijkheid om onder meer live tv te kijken op je tablet of smartphone. Deze week heeft UPC echter een grote update uitgebracht die interessante nieuwe mogelijkheden toevoegt. Niet alleen is de naam veranderd in UPC Horizon Go en is de interface vernieuwd, ook is het vanaf nu mogelijk om live tv te kijken met elke internetverbinding. Je hebt niet meer per se een WiFi-netwerk van UPC nodig en kunt dus ook binnen andere netwerken en zelfs wanneer je via 3G of 4G verbonden bent live te kijken. Mocht je als UPC-abonnee de app nog niet gedownload hebben dan is dit het moment.

UPC-Horizon-Go

UPC Horizon Go is gratis te downloaden uit de Google Play Store.

  • Horizon Go

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die je dagelijks gebruikt en écht niet mogen ontbreken op een Android tablet? Ik lees er graag over in de reacties, dan neem ik ze mee voor de volgende keer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.