Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dumpster: de prullenbak-app voor Android

Geschreven door
Geplaatst op31 juli 2014, 14:10 CategorieAndroid

Wanneer je op je Android-tablet een bestand of applicatie verwijdert, dan ben je die dingen permanent kwijt. Wanneer je op je computer thuis een bestand verwijdert, dan belandt het in de prullenbak. Wil je het bestand daarna nog terughalen, dan kan dat; door simpelweg het bestand uit de prullenbak te halen. Met Dumpster voor Android is datzelfde nu mogelijk.

Dumpster voor Android

Sinds kort heeft Android een speciale prullenbak app waarmee je weggegooide bestand gemakkelijk terug kunt halen nadat je die verwijderd hebt. Dat levert heel wat gebruikersgemak en minder stress op wanneer je per ongeluk iets verkeerds hebt verwijderd of wanneer je je bedenkt nadat je al iets verwijderd hebt. Het is echter wel zo dat Dumpster niet alle bestanden ondersteunt, maar de belangrijkste, zoals pdf, mp3, doc, avi, jpg, mp4, png en txt wel. Hier vind je een lijst met alle apps die Dumpster gemakkelijk terug kan zetten.

Dumpster in gebruik nemen is eigenlijk heel simpel. Via de instellingen van de app geef je aan welke bestanden Dumpster oppikt nadat je ze hebt verwijderd en hoe lang de app die bestanden mag vasthouden. Zo kun je ervoor kiezen om de inhoud weken of zelfs maanden te bewaren. Mocht je dat nou niet vertrouwen, dan kun je hem zo instellen dat-ie alleen de inhoud leegt wanneer je dat zelf, handmatig, doet. Maar het is dus wel zo dat je, wanneer je de bestanden hebt verwijderd, ook de prullenbak moet legen, aangezien Dumpster de bestanden in de volledige grootte van de originele app bewaart. Via de onderstaande link kun je Dumpster binnenhalen. De gratis versie wordt ondersteund met reclame; de betaalde versie van drie euro haalt die reclames weer weg.

  • Dumpster
  • Delen:

Reacties

  1. Laurens van den Hame
    23 november, 2015 om 12:11

    Ik kan de dumply prullenbak niet installeren.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.