Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste afbeelding Nvidia Shield tablet duikt op

Geschreven door
Geplaatst op18 juli 2014, 11:30 CategorieAndroid

De Nvidia Shield tablet is al maanden onderwerp van verschillende geruchten en verwachtingen. Het bestaan van deze tablet is begin deze maand via resultaten in een benchmark bevestigd en was zelfs kort op de website van Nvidia te zien. Vandaag is eindelijk ook een afbeelding opgedoken, een zogeheten pers-rendering.

Specificaties Nvidia Shield tablet

Het enige wat we zeker weten is dat de Nvidia Shield tablet gericht is op gamers en waarschijnlijk met een losse controller geleverd wordt. Over de specificaties bestaat nog veel onduidelijkheid maar kijkend naar de verschillende geruchten zou de Nvidia Shield Tablet beschikken over een 7.9-inch ips lcd-display met een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels en aangestuurd worden door de Tegra K1-processor van de Amerikaanse chipfabrikant. Verder zou de tablet beschikken over 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een 7 megapixel camera aan de achterzijde, een 5 megapixel camera aan de voorzijde, WiFi en GPS.

Software

De Nvidia Shield draait op Android 4.4 KitKat met toegang tot de gaming-portal van Nvidia. Ook is er toegang tot GameStream waarmee spellen die voor de PC ontwikkeld zijn op de tablet gespeeld kunnen worden. Daarvoor dien je wel een grafische kaart van Nvidia te hebben maar mocht je zo’n ondersteunde kaart gebruiken dan kan deze tablet een soort verlengstuk van je computer worden. Het moet mogelijk zin om direct op de tablet te spelen, maar ook aansluiten aan een TV en losse controllers moet mogelijk zijn zodat je straks in de woonkamer games kan spelen via de ‘slaapkamer’ PC.

Nvidia

Onlangs werd ook bekend dat Nvidia stopt met de ontwikkeling van processors voor tablets en smartphones. Het bedrijf gaat zich vanaf nu meer focussen op het maken van gaming gerelateerde producten (waaronder grafische kaarten natuurlijk) en deze Shield past dus nog wel binnen de (nieuwe) strategie.

shieldtab

De eerste afbeelding

Natuurlijk gaat dit artikel vooral over afbeelding die je hierboven ziet. De afbeelding is (natuurlijk) gelekt via @EvLeaks en laat duidelijk zien dat de Shield tablet front-facing speakers heeft. Ook is het al eerder genoemde software pakket te zien, inclusief het “My PC Games” menu dat verwijst naar de besproken streaming-optie.

Wanneer de Nvidia Shield tablet daadwerkelijk verschijnt en wat ervoor betaald moet worden is vooralsnog onduidelijk.

  • Delen:
Nvidia Shield Tablet
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.