Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Goedkope Asus MeMO Pad 7 (ME70C) duikt op in Europa

Geschreven door
Geplaatst op1 juli 2014, 20:59 CategorieAndroid

Afgelopen maand heeft Asus tijdens Computex 2014 een groot aantal nieuwe tablets aangekondigd, waaronder de MeMO Pad 7 en MeMO Pad 8 middenklasse modellen. Het lijkt er echter op dat de Taiwanese fabrikant nog meer voor ons in petto heeft. In Italië is namelijk een nieuwe 7-inch MeMO Pad tablet opgedoken die een prijs van minder dan 100 euro meegekregen heeft.

Het moet gezegd worden dat we al een keer eerder berichten over een goedkope MeMO Pad tablet voorbij zagen komen. Een model met als codenaam K017 dook op bij de Bluetooth SIG. Daarna hebben we er niks meer van vernomen, tot vandaag. De Italiaanse collega’s van Notebookitalia hebben namelijk de Asus MeMO Pad 7 (ME70C) gespot bij een aantal online winkels. Het meest interessante aan dit model is de prijs; minder dan 100 euro.

Qua specificaties hoeven we niet veel van deze tablet te verwachten. De MeMO Pad 7 (ME70C) is voorzien van een 7-inch ips lcd-display met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels en draait op een Intel Atom Z2520 dualcore-processor welke een kloksnelheid van 1.2GHz heeft. Verder beschikt de tablet over 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer waarmee het geheugen uitgebreid kan worden, een 2 megapixel camera aan de achterzijde en een 0.3 megapixel camera aan de voorzijde. Ook zijn WiFi, Bluetooth 4.0, GPS en Miracast aan boord. De tablet kan gekoppeld worden met een pc middels de microUSB-poort, beschikt over een 3.220mAh batterij en heeft een gewicht van 275 gram. Het geheel draait op Android 4.3 Jelly Bean.

Asus-MeMO-Pad-7-ME70C-2

De MeMO Pad 7 (ME70C) ligt reeds bij een aantal Italiaanse winkels in de schappen voor minder dan 100 euro. Ook zijn er meerdere kleurvarianten te koop. Of de tablet ook naar Nederland komt is nog niet bekend. Asus heeft al ervaring met goedkope tablets die prima presteren. In 2013 introduceerde de Taiwanese fabrikant de MeMO Pad HD 7, een tablet die erg goed uit onze review kwam en inmiddels voor iets meer dan 120 euro gekocht kan worden.

  • Delen:
ASUS MeMO Pad HD 7 (ME173)
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.