Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google Play Store krijgt binnenkort grote Material Design make-over’

Geschreven door
Geplaatst op14 juli 2014, 10:00 CategorieAndroid

Het is inmiddels alweer een maand geleden dat Google Android L aankondigde. Deze nieuwe versie van Android brengt een compleet nieuw uiterlijk dat Google omschrijft als Material Design. Ook de apps van de internetgigant krijgen een Material Design make-over, en daarnaast is de verwachting dat de Google Play Store op korte termijn een grote design-update krijgt.

Het is natuurlijk geen verrassing maar Android Police heeft reeds de eerste screenshots van de nieuwe Google Play Store in handen gekregen. Uit de screenshots kunnen we opmaken dat het design-principe waar Google veel aandacht aan heeft besteed ook in de app-winkel doorgevoerd wordt. Het uiterlijk van de Play Store krijgt meer focus op afbeeldingen, wordt ‘schoner’ en wordt een stuk intuïtiever. Daarbij worden video’s prominenter weergegeven en worden veel grijstinten vervangen voor wit.

Het lijkt erop dat Google de Play Store op korte termijn voorziet van het nieuwe design. De verwachting is dat dit nog voor de uitrol van Android L gebeurt. Google heeft nog geen lanceerdatum voor de nieuwste versie van Android bekendgemaakt maar we gaan er vanuit dat Android L na de zomer als eerste voor de Nexus-apparaten beschikbaar gesteld wordt.

Lees meer over alle nieuwigheden van Android L.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.