Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google updatet Chrome-browser voor iOS en Android

Geschreven door
Geplaatst op17 juli 2014, 9:50 CategorieApplicaties

Google heeft vandaag een update voor de Chrome-browser voor Android en iOS uitgebracht. De update voor de iOS-versie brengt ondersteuning voor Chromecast maar helaas met nogal wat beperkingen.

Chrome is op Android één van de meest gebruikte browsers en deze versie biedt inmiddels al een tijdje ondersteuning voor de Chromecast hdmi-stick van Google. Je kunt video’s van websites die op je Android tablet of smartphone verschijnen zo naar je tv ‘casten’.

Google maakt vandaag bekend dat Chrome voor iOS een update krijgt waarmee ondersteuning voor Chromecast toegevoegd wordt, maar toch werkt het niet helemaal zoals we gehoopt hadden. Volgens de omschrijving van Google maakt de browser voor iOS het mogelijk om video’s van elke mobiele website die het ondersteunt te casten.

Het stukje ‘die het ondersteunt’ is het probleem want het is lastig websites te vinden die daadwerkelijk ondersteuning voor de hdmi-stick van Google ingebouwd hebben. Op Reddit is inmiddels een lange discussie ontstaan over welke sites wel of geen ondersteuning bieden en hoe je via een omweg bepaalde video’s toch kunt casten.

Mocht je er niet uitkomen dan kun je beter met apps die ondersteuning voor Chromecast bieden aan de slag. Google heeft onlangs een lijst met apps die deze ondersteuning bieden gepubliceerd.

Ook de Android-versie van Chrome heeft een update gekregen. Deze update brengt echter vooral oplossingen van kleine problemen en moet ervoor zorgen dat teksten sneller gerenderd worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.