Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google werkt aan nieuwe back-up- en herstel-tools voor Android’

Geschreven door
Geplaatst op10 juli 2014, 10:56 CategorieAndroid

Android is op vele vlakken een besturingssysteem dat je helemaal naar eigen wens kunt aanpassen maar het back-up-proces van Android laat nog te wensen over. Volgens geruchten werkt Google momenteel echter aan nieuwe back-up- en herstel-tools voor het besturingssysteem.

Er is momenteel één manier om een back-up van je tablet of smartphone te maken via de servers van Google. Deze optie gebruik je wel of niet en zorgt ervoor dat de belangrijkste instellingen en geïnstalleerde apps opgeslagen worden. Deze back-up is alleen te installeren op een ander apparaat wanneer je door de set-up loopt zodra de tablet of smartphone uit de doos komt. Je kunt de back-up ook installeren door je tablet of smartphone terug te zetten naar de fabrieksinstellingen middels een harde reset.

Dat is niet het enige nadeel want ook niet alle data die voor jou belangrijk is wordt in die back-up opgeslagen. Zo ontbreken bijvoorbeeld belangrijke instellingen binnen apps en ook persoonlijke data op je tablet of smartphone is niet aanwezig. Kortom, er is nogal wat ruimte voor verbetering wanneer het aankomt op het maken en terugzetten van een back-up binnen Android. Volgens de bronnen van Androidpolice werkt Google momenteel aan een nieuwe functie hiervoor, als onderdeel van de Google Play Store.

Volgens de bronnen van de website moet het binnenkort mogelijk worden om meer data te back-uppen, waaronder data van apps en persoonlijke gegevens. Hierdoor wordt het eenvoudiger om direct met een nieuwe tablet of smartphone aan de slag te gaan, zonder dat je zelf je eigen data eerst nog over moet zetten en apps weer in moet stellen. Daarnaast zou Google het mogelijk maken om een specifieke back-up te herstellen. Met name wanneer je meerdere Android-toestellen hebt, een Android smartphone en een tablet bijvoorbeeld, is dit een welkome optie.

Momenteel is er nog niet heel veel informatie beschikbaar over de nieuwe back-up- en herstel-tools van Google. Het is bijvoorbeeld niet duidelijk welke data binnen apps exact in de back-up opgeslagen zal worden. Wanneer Google de nieuwe functie introduceert blijft vooralsnog ook een raadsel. Mogelijk combineert de internetgigant de functie met Android L, maar het lijkt aannemelijker dat het een ‘losse’ functie wordt als onderdeel van de Google Play Store.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.