Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Het Microsoft Surface Pro 3-scherm is één van de beste’

Geschreven door
Geplaatst op31 juli 2014, 11:54 CategorieWindows

DisplayMate, bekend van het door en door testen van schermen, heeft eens goed gekeken naar het scherm van Microsofts Surface Pro 3. In hun recensie, waar niets minder dan enkel lovende woorden in staan, stelt de site dat het scherm de mooiste kleuren ooit toont in vergelijking met de standaard van tablets en telefoons vandaag de dag.

De tablet scoort op het gebied van helderheid 371 nits en laat daarmee veel tablets achter zit. Een nit is een fotometrische maat voor helderheid, waarmee wordt bepaald of een scherm nog goed te bekijken is wanneer er veel (zon)licht op valt. Hoe hoger die nit-waarde, hoe helderder het scherm is en hoe beter je er dus op kunt blijven kijken.

Nog niet optimaal

Maar het is nog niet optimaal. Er wordt vaak gesteld dat 500 nits nodig is om goed in het zonlicht te kunnen lezen. Mobiele telefoons en andere tablets hebben meestal een waarde van tussen de tweehonderd en driehonderd. Wanneer je tussen de duizend en dertienhonderd zit, zit je in de meest optimale zone – maar dat is enkel nodig wanneer je buiten werkt en vaak de tablet nodig hebt.

Hoewel 371 dus een goede score is, loopt het nog wel achter op de Apple iPad Air (449 nits) en de Amazon Kindle Fire HDX 8.9 (527 nits). Maar in combinatie met de score qua reflecterend scherm van 5.9 (hoe lager, hoe beter), is het toch een heel fijn scherm wat de Surface Pro 3 heeft. Daarmee staat het tussen de 6.5 van de iPad Air en de 5.0 van de Kindle Fire. Samsungs Galaxy Tab S 10.5 is heer en meester: die fabrikant scoorde een 4.7. Maar gelukkig is de Surface Pro 3 geen energieslurper en ging het scherm langer mee dan die van de meeste mobiele telefoons.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 3
Windows 8

Reacties

  1. Bas
    31 juli, 2014 om 16:45

    Vrij logisch lijkt me aangezien de Surface Pro 3 een nieuwe high-end tablet is. Maar de Galaxy Tab S heeft nog altijd het beste scherm, zo concludeerde DisplayMate al ff geleden: http://www.displaymate.com/OLED_Tablet_ShootOut_1.htm

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.