Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP gaat 3G- en 4G-tablets uitrusten met gratis mobiel internet

Geschreven door
Geplaatst op17 juli 2014, 21:21 CategorieProviders en netwerken

HP hield vandaag in Amsterdam een presentatie waar verschillende nieuwe convertibles en tablets getoond werden. De Amerikaanse fabrikant toonde onder meer de in februari aangekondigde VoiceTab tablets maar keek al vooruit naar volgend jaar. De focus ligt momenteel vooral op WiFi-only tablets maar daar wil HP met een speciaal aanbod volgend jaar verandering in brengen.

Focus van WiFi naar 3G/4G

HP heeft dit jaar verschillende WiFi-only tablets gelanceerd en maar een klein deel hiervan heeft de Nederlandse markt bereikt. Vanaf komende herfst gaat de Amerikaanse fabrikant het aanbod verder uitbreiden, onder meer met een nieuw VoiceTab model dat beschikt over 4G. HP geeft echter aan dat het momenteel nog lastig is om 4G-tablets (en 3G-tablets) aan de man te brengen omdat consumenten de drempel naar een internetabonnement voor een tablet nog te hoog vinden.

HP Datapass

Daar heeft HP echter iets op gevonden want de Amerikaanse fabrikant gaat gratis mobiel internet aanbieden. In enkele landen, waaronder Engeland, heeft HP al een programma lopen waarbij consumenten bij aanschaf van een 4G- of 3G-tablet, -convertible en -laptop gratis gebruik mogen maken van mobiel internet. Dit aanbod, dat gaat onder de naam Datapass, moet vanaf begin volgend jaar ook in Nederland beschikbaar zijn.

Gratis mobiel internet

Datapass is een mobiel data-abonnement dat met een 4G/3G-tablet, -convertible of -laptop geleverd wordt. Je krijgt in de doos een simkaart meegeleverd waarmee je direct op het internet kunt. Elke maand mag je 250Mb aan data op je tablet verbruiken en je zit verder nergens aan vast. Het is niet mogelijk om over de bundel heen te gaan en je kunt er twee jaar lang gebruik van maken. Mocht je toch meer data willen verbruiken dan kun je via de website van HP tegen standaard tarieven de bundel verhogen. De 250Mb blijft echter twee jaar gratis.

Ook in het buitenland?

Wat nog niet helemaal duidelijk is, is of je deze bundel ook buiten Nederland kunt gebruiken. HP zet dit aanbod in meer landen in de markt en wil zo een wereldwijd netwerk creëren voor haar eigen klanten dus de kans is aanwezig dat de bundel ook in het buitenland geldig is.

Met Datapass wil HP consumenten dus overtuigen om voor een tablet met 3G- of 4G-verbinding te gaan. De verwachting is dat de Amerikaanse fabrikant eind dit jaar of begin volgend jaar dan ook met een groter aanbod tablets die beschikken over een mobiele internetverbinding komt. De exacte startdatum voor Datapass is nog niet bekend.

 • Delen:

Reacties

 1. wieger
  19 juli, 2014 om 17:50

  Kijk gratis mobiel wifi dat klinkt als muziek in mijn oren. Als hp hier mee begint is er een grote kans dat conculegas dit over nemen. Voor de consument een feestje.

 2. Thomasriz
  22 september, 2017 om 13:09

  [url=http://www.polskabizuteriasrebrna.pl/air-max-allegro-damskie-248.html]Air Max Allegro Damskie[/url]
  When you haven’t discovered a 2nd terminology then you certainly are actually associated with the process. Most pros outside of the us of The usa have worked on studying no less than a second if not next or higher terminology. This assists to diversify the volume of work that you will be qualified to receive.

  [img]https://www.foodboost.nu/images/foo2/2291-adidas-nmd-women-grey.jpg[/img]

  Snoring loudly can be brought on by nasal passages that happen to be too thin to help you to receive the oxygen you require. This causes anyone to inhale and exhale via your mouth area and causes snoring. Heavy snoring strips are modest sticky pieces placed on the away from the nostrils to open up nasal passageway which lets you breathe via your nose and eradicate snoring.

  [img]https://www.juliie.se/imagess/jul2/13114-adidas-superstar-40-23.jpg[/img]

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.