Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP komt met Slate 7 VoiceTab Ultra

Geschreven door
Geplaatst op4 juli 2014, 12:06 CategorieAndroid

Afgelopen januari introduceerde HP twee Android tablets waarmee gebeld kan worden; de 6-inch Slate6 VoiceTab en de Slate7 VoiceTab. Eind februari liet HP weten dat beide modellen naar Nederland zouden komen maar inmiddels zijn deze tablets alweer oud nieuws. Hoewel ze nog in Nederland moeten verschijnen is er in India al een opvolger opgedoken in de vorm van de Slate7 VoiceTab Ultra.

De HP Slate 7 VoiceTab is, zoals de naam al doet vermoeden, een tablet die ook als smartphone gebruikt kan worden. Je kunt met dit model telefoongesprekken voeren, mobiel internetten en sms-berichten versturen. De opvolger van de in januari gepresenteerde Slate7 VoiceTab beschikt ook over een 7-inch display maar dan met een hogere resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels.

Onder de motorkap is er ook een hoop veranderd want het nieuwe modellen beschikt over een niet nader genoemde quadcore-processor met een kloksnelheid van 1.6GHz, tegenover een 1GHz processor in de eerste generatie. Daarnaast beschikt de Slate 7 VoiceTab Ultra over 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer om het opslaggeheugen uit te breiden en dual-band WiFi.

Aan de achterzijde van de tablet bevindt zich een 13 megapixel camera, terwijl de camera aan de voorzijde verhoogd is naar 5 megapixels. Helaas heeft HP het besturingssysteem niet aangepast. De Slate 7 VoiceTab Ultra draait namelijk net als zijn voorganger op Android 4.2.2 Jelly Bean met daar overheen een door HP ontwikkelde skin. Het is onduidelijk of de tablet na lancering direct een update naar Android 4.4 KitKat kan verwachten.

Hoewel de tablet in India reeds gespot is heeft HP nog niet bekendgemaakt wanneer de tablet verschijnt en wat ervoor betaald moet worden. Ook is het onduidelijk of dit model de Europese markt zal bereiken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.