Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei komt met 7 inch Honor X1 iQiyi phablet

Geschreven door
Geplaatst op29 juli 2014, 11:29 CategorieAndroid

Huawei heeft weer een nieuw product aangekondigd. Dit keer gaat het om een 7 inch tablet met telefoonfuncties, of een smartphone met ingebouwde 7 inch tablet… Het is nog niet bekend of deze nieuwe Huawei Honor X1 iQiyi ook naar Nederland gaat komen.

Huawei Honor X1 iQiyi

De Huawei Honor X1 iQiyi is een apparaat dat vooral gericht lijkt op de Chinese markt, want iQiyi is een Chinese dienst in streaming media (zoals wij Netflix hebben). Je krijgt bij deze tablet het equivalent van 30 dollar tegoed voor deze dienst.

Veel interessanter zijn natuurlijk de specs van deze phablet. Het 7 inch IPS paneel heeft een resolutie van 1920 x 1200 pixels, en draait op een 1.7GHz Quad-Core K910 processor in combinatie met 2GB RAM geheugen. Het 16 GB standaard opslaggeheugen kan worden uitgebreid via het MicroSD kaart slot. De Huawei Honor X1 iQiyi heeft een 13 MP camera met LED flash aan de achterkant een webcam (die tegenwoordig een selfie-cam heet) van 5MP. De phablet heeft natuurlijk ook 4G LTE aan boord en wordt draaiende gehouden door een 5000 mAh accu.

De phablet lijkt qua design gewoon op op een 7 inch tablet en had zomaar ook gemaakt kunnen zijn door Samsung, afgaande op de keuzes voor materialen en de melkwitte voorkant. De achterkant is van aluminium met een plastic strip aan de boven- en onderkant.

Huawei Honor X1 iQiyi

Prijs en beschikbaarheid in Nederland

Of deze Huawei Honor X1 iQiyi ook naar Nederland komt is nog niet duidelijk. In China komt deze mega-phablet in ieder geval op de markt voor z’n 320 dollar. Een echte prijsvechter dus. Een eventuele lancering in Europa zal natuurlijk zonder iQiyi-integratie zijn, maar wie weet kan Huawei een andere streamingmedia-dienst zo gek krijgen om te sponsoren. Of er in Nederland ook echt markt is voor een 7 inch phablet is dan natuurlijk de volgende vraag.

Huawei MediaPad tablets

Huawei lanceerde eerder dit jaar reeds de MediaPad X1 7.0 en de MediaPad M1 8.0. Deze tablets zijn ook voorzien van mobiel internet en kunnen als smartphone gebruikt worden. De MediaPad X1 7.0 lijkt een variant van het hierboven genoemde model te zijn, kijkend naar de specificaties en het design. De nieuwe MediaPad tablets van Huawei moeten binnenkort in de Nederlandse winkels liggen.

  • Delen:
Huawei MediaPad X1 7.0
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.