Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Intel gaat doel van 40 miljoen verscheepte chips voor tablets niet halen’

Geschreven door
Geplaatst op31 juli 2014, 10:48 CategorieHardware

Eerder deze maand maakte Intel de cijfers van het afgelopen kwartaal bekend en liet daarbij weten veel vertrouwen te hebben in het begin dit jaar gestelde doel. De chipfabrikant wil namelijk dit jaar 40 miljoen processors voor tablets verschepen en hierdoor de tabletmarkt veroveren. Toch is het nog maar de vraag of Intel deze doelstelling wel kan behalen.

Volgens Digitimes, dat zich baseert op uitspraken van bronnen uit de industrie, is de kans groot dat Intel het doel van 40 miljoen verscheepte chips voor tablets niet gaat halen. De reden hiervoor is dat de chipfabrikant de lancering van nieuwe processors die speciaal voor tablets ontwikkeld zijn weer moet uitstellen. Dit zou ervoor zorgen dat fabrikanten nieuwe producten uitstellen of elders kijken voor chips.

Speciaal voor tablets en hybride apparaten heeft Intel momenteel de Bay Trail-chips in het assortiment. Deze processors zien we in veel nieuwe producten terug, zowel stand-alone tablets met Android als hybride modellen met Windows 8. De opvolger van deze chip, de Cherry Trail-processor, zou in het derde kwartaal van 2014 gelanceerd worden maar is volgens de bronnen van Digitimes uitgesteld. Na een uitstel tot november heeft Intel de lancering nu voor februari 2015 gepland staan.

Daarnaast heeft Intel de Broxton-chip in ontwikkeling. Deze krachtigere en zuinigere processor is ook speciaal voor tablets ontwikkeld en zou begin 2015 op de markt verschijnen. Ook deze lancering is uitgesteld waardoor we de Broxton-chips waarschijnlijk pas in de tweede helft van 2015 kunnen verwachten. Dit alles zorgt er volgens de bronnen van Digitimes voor dat Intel de verwachtingen voor dit jaar bij moet stellen. De chipfabrikant zou geen 40 miljoen maar 30 miljoen chips verschenen.

Het aantal te verschepen processors voor tablets is niet het enige waar Intel zich zorgen om moet maken. De chipfabrikant liet namelijk eerder deze maand ook weten dat de afdeling die voor deze processors verantwoordelijk is nog altijd verlies draait. Intel geeft de processors bijna gratis weg om marktaandeel te kunnen veroveren. Dat is ook de reden dat steeds meer fabrikanten voor een Intel-chip kiezen, zelfs de kleinere Chinese fabrikanten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.