Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Intel komt met drie nieuwe processors voor tablets

Geschreven door
Geplaatst op14 juli 2014, 14:03 CategorieHardware

Er gaat bijna geen week voorbij dat Intel geen nieuwe processors introduceert en deze week is het de beurt aan drie nieuwe Atom-chips die speciaal ontwikkeld zijn voor tablets. De Amerikaanse chipfabrikant heeft drie nieuwe modellen in de Atom Bay Trail Z37xx-serie aangekondigd, varianten op de chips die reeds in verschillende tablets gebruikt worden.

De belangrijkste vernieuwing in de nieuwe mobiele processors is te vinden in de kloksnelheid. De nieuwe Atom Z3785-processor krijgt een snellere gpu ten opzichte van zijn voorganger, die gaat van 778MHz naar 833MHz. Verder is deze chip voorzien van een 1.49GHz kloksnelheid met een Turbo Boost naar 2,41GHz.

De andere twee chips gaan onder de naam Atom Z3736 en zijn iets hoger geklokt dan de reeds uitgebrachte Atom Z3735. Beide processor krijgen een hogere Turbo Boost; van 1,83GHz naar 2,16GHz. De gewone kloksnelheid blijft overigens met 1,33GHz onveranderd. De Z3736F kan vergezeld worden door maximaal 2GB aan werkgeheugen, terwijl de Z3736G met maar 1GB aan werkgeheugen gecombineerd kan worden. Deze twee chips zien we dan ook waarschijnlijk terug in goedkopere tablets.

Intel heeft begin dit jaar ook de nieuwe Merrifield-generatie Atom-processors aangekondigd. Deze chips zijn nog kleiner, energiezuiniger en krachtiger. De verwachting is dat meerdere Windows- en Android-tablets met deze chips uitgerust gaan worden. Eén van de eerste Android tablets met Merrifield-processor is de Dell Venue 7. Dit model is in de VS reeds te koop voor zo’n 160 dollar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.