Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Kingsing W8: 8-inch Windows 8.1-tablet voor 99 dollar

Geschreven door
Geplaatst op30 juli 2014, 18:54 CategorieWindows

Nu Microsoft de prijzen van Windows 8-software verlaagd en voor sommige apparaten zelfs geschrapt heeft, en Intel zijn chips bijna gratis weggeeft zien we steeds meer goedkope Windows 8 tablets verschijnen. Met name de Chinese fabrikanten laten zien dat je voor minder dan 100 dollar een Windows 8 tablet kunt kopen. Eén van de eerste sub-100 dollar tablets uit China is de Kingsing W8.

De Kingsing W8 is een 8-inch tablet met Windows 8.1-software. De tablet is voorzien van een ips lcd-display met een 1.280 bij 800 pixels resolutie, wat kijkend naar de prijs en de Android-concurrentie in dit prijssegment helemaal niet slecht is. Onder de motorkap zien we een Intel Bay Trail T-processor, waarschijnlijk de Z3735 terug, vergezeld door 1GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden.

Kingsing-W8-2

Verder is de tablet uitgerust met een twee megapixel camera aan de voorzijde en achterzijde, WiFi en Bluetooth 4.0. Er wordt door de fabrikant zelfs gesproken over 3G-connectiviteit voor mobiel internet maar het is onduidelijk of dit ingebouwd zit of dat er ondersteuning voor dongles aanwezig is. Wat betreft de fysieke aansluitingen beschikt de Kingsing W8 over een microUSB-poort en een microHDMI-uitgang voor koppeling met een extern display. De 4.500mAh accu moet de tablet 6 tot 8 uur mee laten gaan op een volle lading.

Voorlopig wordt de Kingsing W8 alleen in China verkocht voor een prijs van 99 dollar. De kans is echter groot dat dit model, wellicht onder een andere naam, op termijn in Europa verschijnt. In Nederland kunnen we binnenkort ook naar de winkel voor goedkope Windows 8 tablets. Zo kondigde Point of View onlangs de Mobii WinTab tablets aan en komt Toshiba met de Encore 2 tablets die beschikken over Windows 8.1 met Bing.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.