Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Krijgt de Galaxy Note 4 een ultrasonic stylus?

Geschreven door
Geplaatst op15 juli 2014, 14:00 CategorieHardware

Samsung heeft in zijn assortiment verschillende tablets en phablets die gebruikmaken van een stylus, een pennetje. Met zo’n pennetje is makkelijker te schrijven, tekenen en wijzen. Tot nu toe maakt Samsung gebruik een digitizer van Wacom, een van de grootste spelers als het gaat om dit soort digitale hoogstandjes. De producten worden uitgebracht in de Galaxy Note-lijn. Voor de nieuwe generatie Galaxy Note 4 lijkt Samsung nu echter een andere techniek te overwegen, een techniek van de concurrentie die gebruikmaakt van ultrasoon geluid.

Qualcomm Ultra Sound Stylus

Zoals je in onderstaande video kan zien zijn er enorm interessante toepassingen mogelijk met deze techniek. Een techniek die het beste samen te vatten als positiebepaling van de stylus door gebruik te maken van ultrasoon geluid dat, voorzien met informatie over de positie van de stylus, opgevangen wordt door speciale microfoontjes. De techniek is van Qualcomm en is in deze video gedemonstreerd op hun eigen hardware.

De meest interessante toepassing in onze ogen is de mogelijkheid om buiten het scherm van de tablet/phablet te werken. En door gebruik van handige ondergrond (papier!) en een traditionele pen-punt is het mogelijk om zowel analoog en digitaal te schetsen, of aantekeningen te maken met een inkt die vervolgens ook direct gedigitaliseerd wordt. Dat biedt natuurlijk verschillende interessante toepassingen voor de eindgebruiker.

De Qualcomm ultrasonic stylus-techniek vergt wel een krachtige processor, op z’n minst een Snapdragon 805, aldus het bedrijf zelf. Laat dat nu juist de processor zijn die in de laatste geruchten over de Galaxy Note 4 voorkomt. De Galaxy Note 4 lijkt verder een 5,7 inch display met een resolutie van 2560 x 1440 pixels en een 16 megapixel camera te krijgen.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 4
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.