Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo komt toch met nieuwe kleine Windows 8 tablets

Geschreven door
Geplaatst op19 juli 2014, 19:42 CategorieWindows

Eerder deze week verscheen het bericht dat Lenovo in de VS zou stoppen met de verkoop van kleine Windows 8 tablets omdat de vraag van consumenten erg tegenviel. Maar, dit bericht blijkt niet helemaal juist te zijn want vandaag laat Lenovo middels een officieel persbericht weten dat het bedrijf dit jaar nog een nieuwe 8-inch en 10-inch Windows tablet op de markt brengt.

Lenovo is al een tijdje één van de fabrikanten die vol inzet op Windows 8. Ook toen het besturingssysteem geoptimaliseerd werd voor kleine schermen stapte Lenovo meteen in. De Chinese fabrikant introduceerde onder meer de 8-inch Miix 2 voor consumenten en de 8-inch ThinkPad 8 voor zakelijke gebruikers. Toch zou de vraag naar deze tablets erg tegenvallen, zo bleek uit een bericht dat eerder deze week verscheen. Om deze reden zou Lenovo besloten hebben de verkoop van kleine Windows 8 tablets in de VS stop te zetten.

Omdat het bericht de hele wereld is overgegaan komt Lenovo nu met een officieel statement. Het bedrijf laat weten dat men in de VS inderdaad gestopt is met de verkoop van de ThinkPad 8 en dat het bedrijf door de voorraad van 8-inch Miix 2 tablets is. Maar, hier mogen we geen conclusies aan verbinden want voor het einde van dit jaar worden er nieuwe tablets gelanceerd, zowel voor de VS als voor de rest van de wereld. Het zou gaan om een nieuw 8-inch model en een nieuw 10-inch model.

We will continue to bring new Windows devices to market across different screen sizes, including a new 8-inch tablet and 10-inch tablet coming this holiday. Our model mix changes as per customer demand, and although we are no longer selling ThinkPad 8 in the U.S., and we have sold out of Miix 8-inch, we are not getting out of the small-screen Windows tablet business as was reported by the media. In short, we will continue to sell both 8 and 10 inch Windows tablets in both the U.S. and non-U.S markets.

Wat Lenovo precies voor ons in petto heeft dit jaar is nog onduidelijk. Mogelijk presenteert het bedrijf in september tijdens IFA 2014 nieuwe tablets.

  • Delen:
Lenovo ThinkPad 8
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.