Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo Miix 2 8 met full hd-display duikt op in Europa

Geschreven door
Geplaatst op26 juli 2014, 12:00 CategorieWindows

Het lijkt erop dat Lenovo op korte termijn vernieuwde versies van reeds gelanceerde Windows 8 tablets op de markt brengt. Vorige week kwamen we al een nieuwe versie van de ThinkPad 8 tegen welke beschikt over een snellere chip en meer werkgeheugen, en vandaag is het de beurt aan de Miix 2 8, een 8-inch Windows 8 tablet die mogelijk met een hogere resolutie uitgerust wordt.

Een klein aantal winkels in Europa is begonnen met de verkoop van een nieuwe versie van de Lenovo Miix 2 8. Het belangrijkste verschil tussen het nieuwe en het ‘oude’ model zit hem in de resolutie. De tablet die reeds in de Nederlandse winkels ligt heeft een 8-inch display met een 1.280 bij 800 pixels resolutie, terwijl het nieuwe model een 1.920 bij 1.200 resolutie krijgt, ook in een 8-inch scherm.

De overige specificaties lijken onveranderd. Zo beschikt ook de tweede generatie Lenovo Miix 2 8 over een Intel Atom Bay Trail Z3740-processor met een kloksnelheid van 1.3GHz, 2GB aan werkgeheugen, 64GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden, een 5 megapixel camera aan de achterzijde en een 2 megapixel camera aan de voorzijde. Verder is de tablet voorzien van Bluetooth 4.0, gps, WiFi en een gewicht van 348 gram.

De Lenovo Miix 2 8 met full hd-display wordt door een aantal winkels aangeboden voor prijzen rond de 350 euro. Of en wanneer dit model de Nederlandse markt bereikt is vooralsnog onduidelijk. Lenovo gaf onlangs wel aan dit jaar nog nieuwe 10-inch en 8-inch Windows 8 tablets op de markt te brengen.

Lees ook onze Lenovo Miix 2 8 review.

  • Delen:
Lenovo Miix 2
Lenovo Miix 2 (8-inch)
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.