Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo stopt verkoop kleine Windows 8 tablets in de VS

Geschreven door
Geplaatst op18 juli 2014, 9:57 CategorieWindows

De kleine Windows 8 tablet is sinds eind vorig jaar in opkomst. Verschillende grote fabrikanten hebben tablets met een formaat van ongeveer 8-inch op de markt gebracht. Toch lijken deze tablets niet echt aan te slaan bij consumenten want Lenovo is de eerste fabrikant die de verkoop stopt.

Lenovo maakt deze week bekend dat het bedrijf in de Verenigde Staten stopt met de verkoop van kleine Windows 8 tablets. De Chinese fabrikant geeft aan dat de tablets simpelweg niet voldoende aftrek vinden. Lenovo bracht onder meer ThinkPad 8 en de Miix 2 met 8-inch display op de markt.

De beslissing om de verkoop stop te zetten geldt alleen voor de VS. In andere markten, waaronder Europa en China, blijven de tablets voorlopig wel in de schappen liggen. De productie van de ThinkPad 8 zou volgens een woordvoerder van het bedrijf wel al stopgezet zijn.

Lenovo geeft aan dat consumenten nog niet te overtuigen zijn om voor een kleine Windows 8 tablet te gaan. Tablets met een formaat van 10-inch of groter doen het volgens het bedrijf wel goed. Onlangs lanceerde Lenovo nog de ThinkPad 10, een stand-alone tablet met een formaat van 10-inch.

De keuze van Lenovo om de verkoop te stoppen is opvallend omdat Microsoft juist deze productcategorie wil gaan pushen. Het bedrijf uit stelt daarom Windows 8 gratis beschikbaar voor tablets met een formaat van 9-inch of kleiner. Fabrikanten kunnen hierdoor de kosten lager houden en de tablets dus ook voor lagere prijzen verkopen.

Lenovo is voorlopig de enige fabrikant die de verkoop van kleine Windows 8 tablets voor gezien houdt. Andere fabrikanten zien nog mogelijkheden. Zo introduceerde Toshiba onlangs de 8-inch Encore 2 en komt het bedrijf later dit jaar met de eerste 7-inch Windows 8 tablet.

  • Delen:
Lenovo Miix 2
Lenovo Miix 2 (8-inch)
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.