Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo ThinkPad 8 met snellere chip en 4GB RAM duikt op

Geschreven door
Geplaatst op18 juli 2014, 10:17 CategorieWindows

Het is niet vaak dat we op één dag twee geloofwaardige maar tegenstrijdige berichten publiceren, maar vandaag is zo’n dag. Eerder werd namelijk bekend dat Lenovo in de VS stopt met de verkoop van kleine Windows 8 tablets, waaronder de ThinkPad 8. Dit model zou zelfs al uit productie genomen zijn. Maar, In Finland is nu een nieuwe versie van deze tablet opgedoken.

Hoe de vork precies in de steel zit is nog een raadsel maar het lijkt erop dat Lenovo toch nog met een nieuwe versie van de ThinkPad 8 komt. Het nieuwe model wordt volgens een Finse winkel uitgerust met een snellere processor en meer werkgeheugen. Dit moet de tablet dan mogelijk interessanter maken voor consumenten. Zij laten kleine Windows 8 tablets volgens Lenovo namelijk links liggen.

De Finse winkel biedt momenteel een ThinkPad 8 in verschillende nieuwe configuraties aan, welke ook in een pdf-document van Lenovo zelf te vinden zijn. Het meest geavanceerde en interessante model is uitgerust met een Intel Bay Trail Z3795-processor. Deze chip beschikt over vier kernen en heeft een maximale kloksnelheid van 2,39GHz. Opvallend is dat ook het werkgeheugen naar maximaal 4GB uitgebreid wordt. Het interne opslaggeheugen blijft 64GB of 128GB en het besturingssysteem is Windows 8.1 (Pro) in en 32-bit of 64-bit versie.

De overige specificaties lijken onveranderd gebleven. Zo is de tablet nog steeds voorzien van een 8.3-inch ips lcd-display met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels, twee camera’s, een microUSB- en een microHDMI-poort, een microSD-kaartlezer om het geheugen uit te breiden, optioneel 4G, WiFi en Bluetooth 4.0. In Finland wordt het nieuwe model aangeboden voor zo’n 1.000 euro, een flinke prijs voor een 8-inch tablet. Het ‘oude’ model ligt nog in de Nederlandse winkels voor prijzen tussen de 500 en 600 euro. Of en wanneer de nieuwe versie met snellere processor en meer werkgeheugen naar Nederland komt is nog niet bekend.

  • Delen:
Lenovo ThinkPad 8
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.