Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo werkt aan tweede generatie Yoga Tablets met Bluetooth keyboard

Geschreven door
Geplaatst op28 juli 2014, 10:11 CategorieAndroid

In 2013 introduceerde Lenovo de eerste generatie Yoga Tablets, tablets die voorzien zijn van een apart design met ingebouwde kickstand en voorzien kunnen worden van een Bluetooth keyboard. Het lijkt erop dat de Chinese fabrikant binnenkort met een tweede generatie komt want bij de FCC zijn documenten opgedoken waarin de Yoga Tablet 2 genoemd wordt.

Nieuwe Yoga Tablets

De Lenovo Yoga Tablet 8 en Yoga Tablet 10 zijn inmiddels bijna een jaar te koop in Nederland. Deze tablets zijn heel wat anders dat de meeste modellen die in de winkels ziet liggen. Zo zijn ze voorzien van een ‘opgevouwen magazine-design’ waardoor ze beter in de hand liggen, beschikken ze over een grote accucapaciteit en kan een kickstand uitgeklapt worden om de tablets in een hoek op tafel te plaatsen.

Bij de Amerikaanse FCC zijn deze week documenten opgedoken waarin de Yoga 2 10 genoemd wordt. Het gaat om een Bluetooth keyboard voor dit model dus we mogen er van uitgaan dat er verwezen wordt een stand-alone tablet. Of het een opvolger is van de Yoga Tablets die in 2013 gelanceerd werden en dat de tablet dus op Android draait is nog onduidelijk. Lenovo gebruikt de Yoga-naam namelijk ook voor Windows-toestellen die over een convertible design beschikken.

Lenovo Yoga Tablet 10 HD+

Overigens heeft Lenovo begin dit jaar ook al een opvolger in de Yoga Tablet-serie gepresenteerd. De Lenovo Yoga Tablet 10 HD+ beschikt over hetzelfde opvallende design als zijn voorgangers maar is voorzien van een full hd-display. Daarbij draait de tablet op een Qualcomm Snapdragon 400-processor, vergezeld door 2GB aan werkgeheugen. In Nederland is de Yoga Tablet 10 HD+ reeds bij een klein aantal winkels verschenen, zoals in onderstaande prijsvergelijking te zien is. De adviesprijs van dit model bedraagt 349 euro.

  • Delen:
Lenovo Yoga Tablet 10 HD+
Android Jelly Bean (4.3)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.