Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG lanceert Tab Book slidertablet met Intel Core-chip en Android

Geschreven door
Geplaatst op28 juli 2014, 10:37 CategorieAndroid

De Tab Book-serie van LG hebben we de afgelopen jaren al een aantal keer voorbij zien komen. Deze serie bestaat uit zogenaamde slidertablets met een uitschuifbaar keyboard. Tot op heden draaiden alle modellen op Windows-software maar vandaag laat de Koreaanse fabrikant weten ook een Android-versie te lanceren.

Slidertablet met Core-chip en Android

Een opvallend persbericht van LG bereikt ons vandaag. De Koreaanse fabrikant komt namelijk met een Tab Book slidertablet die op Android draait. Niet alleen is het design, met een keyboard dat onder het display vandaan geschoven kan worden, opvallend, ook het feit dat het apparaat gebruikmaakt van een Intel Core-processor is uniek.

Android tablets hebben in vergelijking met Windows tablets minder krachtige chips en minder werkgeheugen nodig maar dat weerhoudt LG er niet van de Tab Book, welke draait op Android 4.2.2 Jelly Bean, uit te rusten met een Intel Core i5-processor die een kloksnelheid van 2.6GHz heeft en maar liefst 4GB aan werkgeheugen. Daarnaast is er ook nog eens 128GB aan opslaggeheugen beschikbaar.

De LG Tab Book (1TA740-GA50K) beschikt verder over een full hd-display met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels, een microSD-kaartlezer om het interne geheugen uit te breiden, een HDMI-poort en een USB 3.0-poort. De slidertablet heeft een gewicht van 1,05 kilogram en is 16,7 millimeter dik. Het lijkt erop dat LG de laatste versie van de Tab Book, welke draait op Windows, puur heeft aangepast om er Android op te draaien.

Prijs en beschikbaarheid

Voorlopig is de Tab Book met Android alleen voor de Koreaanse markt aangekondigd. Of en wanneer de slidertablet de oversteek naar Europa maakt is vooralsnog onduidelijk. Ook is nog niet bekend welk prijskaartje LG aan het apparaat hangt. Mogelijk presenteert LG het apparaat officieel tijdens IFA 2014.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.