Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

MediaTek komt met betaalbare octacore-processor

Geschreven door
Geplaatst op14 juli 2014, 10:08 CategorieHardware

De laatste twee jaar winnen chipfabrikanten uit China flink aan terrein. Onder meer MediaTek laat zien goede mobiele processors voor betaalbare tablets en smartphones te kunnen ontwikkelen. Volgens nieuwe berichten voegt de Chinese chipfabrikant deze week weer een nieuwe processor aan het assortiment toe; een octacore-processor met 4G-ondersteuning.

Diverse Chinese media melden dat MediaTek morgen de MT6595 aankondigt. Deze processor is nog een 32-bit-variant maar beschikt wel over acht kernen; vier ARM Cortex A17-kernen voor de intensieve taken en vier ARM Cortex A7-kernen voor de lichtere taken. De kloksnelheid van de processor bedraagt 2.5GHz. Daarbij biedt de chip ondersteuning voor 4G-netwerken en displays met een quad hd-resolutie. De MediaTek MT6595 wordt in drie varianten uitgebracht; de MT6595M met een kloksnelheid van 2GHz, de MT6595 met een kloksnelheid van 2.1-2.2GHz, en de MT6595 Turbo met een kloksnelheid van 2.4-2.5GHz.

De verwachting is dat MediaTek ook dit jaar weer heel wat tablets en smartphones van een chip voorziet. Het bedrijf zelf verwacht dit jaar 15 miljoen chips met 4G-ondersteuning te verschepen. Later dit jaar moeten ook de eerste 64-bit-processors van MediaTek op de markt verschijnen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.