Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft bereidt lancering Office voor Android tablets voor

Geschreven door
Geplaatst op2 juli 2014, 13:08 CategorieAndroid

Microsoft heel al geruime tijd een Office-app voor Android smartphones maar voor tablets moeten we het vooralsnog doen met onder andere de Google Documenten– en Google Spreadsheets-apps. Daar komt mogelijk op korte termijn verandering in want Microsoft zoekt testers voor de Office-apps voor Android tablets, wat erop duidt dat de ontwikkeling grotendeels afgerond is.

Er gaan al een tijdje geruchten over voor Android tablets geoptimaliseerde Office-apps van Microsoft. Deze zouden zelfs nog voor de voor touch geoptimaliseerde Office-apps voor Windows verschijnen omdat Microsoft ook ziet dat er heel wat Android tablets in omloop zijn. Onlangs lanceerde Microsoft ook al Office-apps voor de iPad. Om ook documenten, presentaties en spreadsheets kunnen bewerken in deze apps is een abonnement op Office 365 vereist.

Volgens The Verge is Microsoft momenteel op zoek naar Android-gebruikers die de apps willen testen. Via de SharePoint-website van de softwaregigant kunnen bedrijven en particulieren zich aanmelden om vervolgens aan het testprogramma deel te nemen. De verwachting is dat de Office-apps voor Android tablets dit jaar nog gelanceerd worden en qua interface en mogelijkheden grotendeels overeenkomen met Office voor de iPad. Ook voor de Android-versie zal een Office 365-abonnement verplicht zijn om van alle mogelijkheden gebruik te kunnen maken.

De grote vraag is echter nog steeds wanneer de voor touch geoptimaliseerde versie van Office voor Windows 8 verschijnt. Gebruikers van Windows 8 en Windows RT moeten het nog steeds doen met de bekende Office-programma’s die zich in de desktopomgeving bevinden. Met het alsmaar groeiende aanbod van Windows 8 tablets mag echter een versie die geschikt is voor bediening met de vingers niet ontbreken. Volgens de laatste geruchten verschijnt deze versie echter pas in april van volgend jaar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.