Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft bevestigt schrappen Surface Mini

Geschreven door
Geplaatst op23 juli 2014, 10:10 CategorieMicrosoft

Microsoft heeft afgelopen nacht in de VS de cijfers van het afgelopen kwartaal bekendgemaakt en hoewel het interessant is om te zien wat het bedrijf uit Redmond omzet kunnen we uit het verslag wellicht nog iets interessanters opmaken. Microsoft lijkt namelijk zelf te bevestigen dat de veelbesproken Surface Mini geschrapt is.

Over de Surface Mini gaan al bijna een jaar geruchten. Elke week komt er een nieuw bericht bovendrijven, de ene keer met de boodschap dat de tablet geschrapt is en de andere keer dat we hem op korte termijn kunnen verwachten. Uit het kwartaalverslag van Microsoft kunnen we nu opmaken dat de Surface Mini het daglicht niet meer zal zien.

Current year cost of revenue included Surface inventory adjustments resulting from our transition to newer generation devices and a decision to not ship a new form factor.

Bovenstaande quote komt rechtsreeks uit het rapport van Microsoft en zegt dus eigenlijk dat men onlangs het besluit heeft genomen om een nieuwe vormfactor niet op de markt te brengen. De kans is groot dat Microsoft hiermee doelt op de eerste kleine Surface tablet, de Surface Mini.

Waarom Microsoft de lancering van deze tablet geschrapt heeft blijft de grote vraag. Volgens de laatste geruchten zou het bedrijf uit Redmond forse kritiek van hardwarepartners gekregen hebben en liet ook de kwaliteit van de tablet te wensen over. Daarbij zou de tablet het nog zonder een voor touch geoptimaliseerde versie van Office moeten stellen, een belangrijk minpunt.

Voorlopig is de twee maanden terug gelanceerde Surface Pro 3 de enige nieuwe tablet van Microsoft. Dit model moet halverwege augustus in de Nederlandse winkels liggen.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 3
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.