Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Komende herfst Windows 8 tablets voor minder dan 100 dollar

Geschreven door
Geplaatst op14 juli 2014, 20:40 CategorieWindows

Het zat er natuurlijk al aan te komen maar Microsoft heeft vandaag bekendgemaakt dat we in het najaar de eerste Windows tablets met zeer aantrekkelijke prijskaartjes kunnen verwachten. Het bedrijf uit Redmond gaf tijdens de Worldwide Partner Conference aan dat in de herfst van dit jaar Windows 8 tablets met prijzen van minder dan 100 dollar de markt bereiken.

Windows gratis voor tablets

Microsoft doet er alles aan om Windows 8 op tablets te laten slagen. Zo liet het bedrijf begin dit jaar weten het besturingssysteem gratis beschikbaar te stellen voor tablets met een formaat van 9-inch en werd later een speciale Windows 8 met Bing-versie geïntroduceerd die ook gratis beschikbaar is voor fabrikanten. Verschillende Chinese fabrikanten zijn de afgelopen maanden al met Windows 8 aan de slag gegaan en hebben tablets met prijzen van zelfs minder dan 50 dollar aangekondigd.

Toshiba

Toshiba is één van de eerste fabrikanten die met Windows 8 met Bing aan de slag gaat en laat meteen al zien dat de prijzen van Windows 8 tablets dalen. De Toshiba Encore 2 WT8-B met 8-inch display en Toshiba Encore 2 WT10-A met 10-inch display moeten vanaf half juli in de Nederlandse winkels verschijnen voor adviesprijzen van respectievelijk 199 euro en 349 euro. Tijdens Computex 2014 toonde Toshiba ook nog een goedkope 7-inch Windows 8 tablet die voor zo’n 150 euro te koop moet zijn.

Goedkope Chinese tablets

Maar, het kan nog lager volgens Microsoft. De softwaregigant verwacht tablets die voor zo’n 99 dollar in de schappen komen te liggen. Of Microsoft hiermee doelt op tablets van Chinese makelij is echter niet duidelijk. Er zijn nog geen extreem goedkope Windows 8 tablets door A-merken aangekondigd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.