Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft-patent toont uit elkaar te halen controller voor tablets

Geschreven door
Geplaatst op28 juli 2014, 10:18 CategorieMicrosoft

Onlangs heeft hard- en softwaregigant Microsoft een patent geregistreerd voor een speciale tablet-controller. De controller, die verdacht veel lijkt op een Xbox 360-variant, zou uit elkaar te halen zijn en zodoende aan beide kanten van de tablet geplaatst kunnen worden.

Wii U GamePad

Door die controller dus uit elkaar te trekken en aan de twee zijkanten van de tablet te plaatsen, krijg je een soort Wii U GamePad-idee: het grote scherm van de tablet zit in het midden en de knoppen er dus naast. Het zorgt tevens voor een meer traditionele manier van gamen, gelijk aan de Gameboy Advance of PlayStation Vita.

De twee stukken van de controller zouden draadloos met de tablet in contact staan. Hoewel het hier om een patent gaat, is het natuurlijk niet zeker of Microsoft ook daadwerkelijk het product gaat uitgeven. Het idee wekt in elk geval wat vragen op: werkt deze controller enkel met Windows-tablets? Werkt hij ook in de verticale stand? En hoe lang gaat de (mogelijk ingebouwde) batterij mee? Allemaal vragen met antwoorden die het succes van een dergelijk accessoire kunnen maken of breken.

Tablet-controller

Op dit moment is er al een soortgelijk product op de markt: de Razer Edge. Een tablet, met Windows 8, toegewijd aan gaming, waar je tevens een controller bij krijgt wanneer je hem aanschaft. Die tablet is maar matig ontvangen en heeft uiteenlopende recensies ontvangen, met als grootste minputen de hoge prijs en het gebrek aan een 1080p-scherm en een sd-kaartslot.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.