Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Microsoft Surface Mini toch weer in productie genomen’

Geschreven door
Geplaatst op7 juli 2014, 17:53 CategorieWindows

Normaal gesproken zien we bij geruchten over Apple’s iPad dat ze elkaar nagenoeg elke week tegenspreken maar dit jaar neemt Microsoft het stokje over. Waar vorige maand nog het bericht verscheen dat de Surface Mini geschrapt zou zijn omdat Microsoft kritiek van fabrikanten te verduren kreeg verschijnt vandaag het gerucht dat de tablet toch weer in productie genomen is.

Er gaan al bijna een jaar geruchten over de komst van een kleine Surface tablet, ook wel de Surface Mini genoemd. De verwachting was dat Microsoft de tablet in mei zou presenteren, samen met de Surface Pro 3, maar tijdens die presentatie bleef het verder stil op het gebied van hardware. Niet veel later verscheen het gerucht dat Microsoft de lancering uitgesteld had omdat het bedrijf uit Redmon wilde wachten tot de touch-versie van Office gereed was.

Eind juni leek het er toch weer op dat de Surface Mini klaar stond om gelanceerd te worden want in de handleiding van de Surface Pro 3 doken verwijzingen naar de kleine tablet op. Maar, niet veel later werd ook dit weer de kop ingedrukt aangezien in nieuwe geruchten werd gemeld dat Microsoft teveel kritiek van partners gekregen zou hebben over de Surface Mini en daardoor de productie geschrapt zou hebben.

Met het gerucht dat vandaag verschenen is wordt de boel weer omgedraaid. Het gerucht komt echter van een doorgaans betrouwbare bron, evleaks, al heeft de bekende lekker de laatste paar dagen al wat missers gepubliceerd. Maar goed, volgens de informatie van evleaks heeft Microsoft toch weer besloten de Surface Mini in productie te nemen. Inmiddels moet de tablet in Azië al van de band rollen en zal de lancering ergens na de zomer plaatsvinden.

Wij houden wederom een slag om de arm maar zouden het wel mooi vinden als de Surface Mini daadwerkelijk verschijnt. De specificaties die tot op heden gelekt zijn beloven namelijk veel goeds. Zo zou de tablet beschikken over een 8-inch display met een 1.440 bij 1.080 pixels resolutie, een 4:3 beeldverhouding, een quadcore-processor van Qualcomm en mogelijk zelfs Windows RT als besturingssysteem.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 3
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.