Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Motorola komt met 5.9-inch Nexus-phablet’

Geschreven door
Geplaatst op28 juli 2014, 9:14 CategorieAndroid

Het Nexus-aanbod van Google bestaat inmiddels uit aardig wat interessante tablets en smartphones maar een phablet van Google hebben we nog niet gezien. Daar komt mogelijk binnenkort verandering in want volgens de meest recente geruchten werkt Motorola aan een Nexus-toestel met een 5.9-inch display.

De afgelopen maandan zijn er verschillende analyses en rapporten van onderzoeksbureaus verschenen waarin aangegeven wordt dat de tabletmarkt verzadigd raakt en zelfs krimpt. Eén van de redenen hiervoor is de groeiende populariteit van de grote smartphone, ook wel phablet genoemd. Google lijkt nu hier op in te willen spelen met de lancering van een Nexus-phablet.

Volgens de bronnen van AndroidPolice werkt Google samen met Motorola aan een nieuw Nexus-toestel dat een formaat van 5.9-inch heeft. Deze phablet zou gaan onder de naam Nexus 6 en de ruimte tussen de Nexus 7 (2013) en Nexus 5 smartphone moeten vullen. Met een formaat van 5.9-inch zou de Nexus-phablet de concurrentie met onder meer de Samsung Galaxy Note 3 aangaan.

Wat we precies van de Nexus 6 kunnen verwachten is nog onduidelijk maar het toestel zou draaien op Android L, de nieuwe versie van Android met het Material Design, en beschikken over een vingerafdrukscanner. Het is opvallend dat Google hiervoor samenwerkt met Motorola want Motorola werd onlangs door Google verkocht aan Lenovo. De Chinese fabrikant probeert nu met het merk meer grip te krijgen op de Amerikaanse markt.

Er gaan overigens ook geruchten over de komst van een nieuwe Nexus-tablet. Dt model zou een formaat van 8.9-inch hebben en gemaakt worden door HTC. Google heeft zelf nog steeds niks bevestigd over de komst van nieuwe Nexus-toestellen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.