Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe Amazon Kindle Fire HDX 8.9 met Snapdragon 805-chip gespot

Geschreven door
Geplaatst op29 juli 2014, 13:20 CategorieAndroid

Het is alweer bijna een jaar geleden dat Amazon de Kindle Fire HDX tablets op de markt bracht en dus is het tijd voor vernieuwing. De verwachting is dat het Amerikaanse bedrijf in september nieuwe modellen aankondigt en als we de eerste aanwijzingen mogen geloven worden de nieuwe tablets uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 805-processor.

In de database van AnTuTu is informatie gespot over de volgende generatie Amazon Kindle Fire HDX 8.9. Dit model, met net als zijn voorganger een formaat van 8.9-inch, zou draaien op een Qualcomm Snapdragon 805-processor. Deze chip beschikt over vier nieuwe Krait 450 kernen en heeft een kloksnelheid van maximaal 2.5GHz. Voor de grafische prestaties is de chip voorzien van een Adreno 420 gpu. Deze gpu moet 40 procent betere prestaties bieden dan de Adreno 300 die we in de Snapdragon 800-processor terugvinden.

Verder zou de Amazon Kindle Fire HDX 8.9 beschikken over een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels, 2GB aan werkgeheugen, een 2 megapixel camera aan de voorzijde en een 8 megapixel camera aan de achterzijde. De tablet draait volgens de benchmark op Android 4.4 KitKat, maar net als bij eerdere generaties Fire tablets legt Amazon hier de eigen FireOS-schil overheen. Deze interface staat vooral in het teken van content die via de verschillende diensten en winkels van Amazon beschikbaar gesteld wordt.

Wanneer de nieuwe Kindle Fire HDX tablets officieel aangekondigd worden is vooralsnog onduidelijk. De verwachting is dat we in september meer te horen krijgen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.