Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe Dell Venue 8 FHD en Venue 7 tablets verschijnen bij de FCC

Geschreven door
Geplaatst op2 juli 2014, 10:21 CategorieAndroid

Begin vorige maand introduceerde Dell tijdens Computex 2014 twee nieuwe Android tablets in de Venue-serie. Deze nieuwe modellen zijn inmiddels bij de Amerikaanse FCC opgedoken, wat inhoudt dat een lancering niet lang meer op zich zal laten wachten.

Dell gaf vorige maand aan dat de nieuwe Venue-tablets, de opvolgers van de in 2013 gelanceerde modellen, vanaf 1 juli in de winkels zouden moeten liggen maar tot op heden zijn de tablets nergens terug te vinden. De FCC heeft inmiddels echter de benodigde goedkeuringen gegeven waardoor de tablets in ieder geval op de Amerikaanse markt verkocht kunnen worden.

De Dell Venue 8 FHD is een 8-inch tablet met Android 4.4 KitKat als besturingssysteem en een Intel Atom Merrifield Z3480-processor. Verder is de tablet voorzien van een 8-inch ips lcd-display met een 1.920 bij 1.200 pixels resolutie, 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen en een microSD-kaartlezer waarmee het geheugen uitgebreid kan worden. De Venue 8 FHD krijgt een adviesprijs van 199 dollar mee.

De Dell Venue 7 is wat minder rijkelijk uitgerust. Deze tablet draait ook op Android 4.4 KitKat maar moet het doen met een Intel Atom Z3460-processor en een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. De overige specificaties komen overeen met het 8-inch model. De Venue 7 heeft een adviesprijs van 149 dollar meegekregen.

Of en wanneer de nieuwe Venue-tablets van Dell naar Europa komen is nog niet bekend. De vorig jaar gelanceerde modellen hebben de Europese markt nooit bereikt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.