Nieuwe Nexus 8-tablet wederom gespot in documenten

05 juli 2014 1 Minuut 4 Reacties
Google-Nexus-7-2013-wit

Eén zwaluw maakt nog geen zomer maar vier keer hetzelfde gerucht maakt misschien wel een nieuwe Nexus-tablet. We hebben het de laatste tijd meer dan eens gehad over een nieuwe Nexus tablet van Google, een 8.9 inch tablet die gemaakt zou worden door HTC. Vandaag is deze nieuwe tablet wederom gespot in een database.

Importdocumenten Nexus 8

Het is niet de eerste keer dat er nieuwe tablets (of de eerste tekenen van nieuwe tablets) via de database van Zauba uitlekken. Zauba is een import/export-bedrijf uit India en is tot nu toe als vrij betrouwbare bron te gebruiken. Toch is de verwijzing naar een nieuwe Nexus-tablet dit keer wel wat extra vaag: NEXUS8 Prototype, gelijkend op de Nexus(7).

Specificaties Google Nexus 8

Hoewel het bovenstaande dus niet een enorm duidelijk signaal is, kan je het wel als zoveelste rooksignaal zien. En waar rook is is vuur. Afgelopen week kwam al wat naar buiten via @evLeaks en een paar weken geleden doken er al wat specs op. Als we de geruchten samenpakken dan komen we op de volgende specificaties uit;

HTC Volantis / Nexus 9
Scherm 8.9 inch 2048 x 1440 (218PPI)
Digitizer Nee
Processor NVIDIA Logan 64-bit processor (Tegra K1)
RAM 3GB-5GB
Opslaggeheugen 16-32GB
MicroSD n.n.b. (verwacht)
HDMI n.n.b.
USB n.n.b.
GPS n.n.b.
3G/4G Ja, optioneel
Bluetooth Ja, 4.0
NFC n.n.b.
Camera achter 8.0MP met Optische beeld stabilisatie
Camera voor 3.0MP webcam
Accu n.n.b.

Nog veel onduidelijkheid

Wanneer en of we meer over deze tablet gaan horen is nog niet helemaal duidelijk. Via de geruchtenstroom zal er vast en zeker snel weer wat boven komen drijven maar we willen graag in een wat officiëlere vorm wat van deze nieuwe Nexus 8 of 9 horen, want wat we nu denken te weten smaakt naar meer.

Reacties (4)