Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe versie Windows is voor zowel smartphone als tablet en desktop

Geschreven door
Geplaatst op23 juli 2014, 10:37 CategorieWindows

Microsoft liet tijdens de presentatie van de nieuwste kwartaalcijfers niet alleen doorschemeren dat de Surface Mini geschrapt is, ook werd de toekomst van Windows besproken. Satya Nadella, de CEO van Microsoft, heeft namelijk aangegeven dat Windows Phone en Windows voor desktops en tablets in een volgende versie samengevoegd worden.

Momenteel biedt Microsoft een apart besturingssysteem voor smartphones, terwijl voor desktops, tablets en laptops het Windows 8-besturingssysteem beschikbaar is. Daar tussenin zit ook nog Windows RT, al horen we daar nauwelijks meer iets van. Volgens Nadella komt hier op termijn verandering in aangezien Microsoft één uniform besturingssysteem voor alle apparaten wil ontwikkelen.

Dit houdt in dat het besturingssysteem zichzelf aanpast aan de hand van het apparaat waar het op gebruikt wordt, iets dat we ook in eerdere geruchten al voorbij zagen komen. Op smartphones wordt dan een voor kleine schermen geoptimaliseerde touch-versie getoond, op tablets krijg je de touch-interface van Windows 8 te zien en op desktops wordt waarschijnlijk de desktopinterface standaard getoond.

Daarbij moet er voor alle apparaten één app-winkel verschijnen. Momenteel is de Windows Phone Store gescheiden van de Windows Store voor onder andere tablets en laptops. Niet alleen voor gebruikers is het dan eenvoudiger om één app voor meerdere apparaten te downloaden, ook ontwikkelaars zijn minder tijd kwijt aan het ontwikkelen van apps voor verschillende versies van Windows.

Nadella geeft aan dat Microsoft in toekomst één uniform besturingssysteem voor alle apparaten zal uitbrengen maar over versies wordt niet gesproken. Mogelijk gaat het om Windows 9, de versie die waarschijnlijk in april van volgend jaar uitgebracht wordt. Eerder deze week doken er al screenshots van deze versie op. Hierop is onder meer het nieuwe startmenu te zien.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.