Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nu al aan de slag met het lockscreen van Android L

Geschreven door
Geplaatst op29 juli 2014, 19:29 CategorieAndroid

Ontwikkelaar Apps Fizer heeft een nieuwe app ontwikkeld waarmee Android-gebruikers alvast een voorproefje van het nieuwe Android L kunnen krijgen. De app transformeert namelijk je lockscreen naar de Android L-versie. De veranderingen zijn niet alleen esthetisch; ook de Android L-functies worden toegevoegd.

Android L

Android L is het nieuwe Android‘: volgens Google gestroomlijnder, simpeler in gebruik en universeler (waardoor het niet echt uitmaakt op welk Android-toestel je het besturingssysteem hebt draaien). Eén van de nieuwe functies is die van het verbeterde lockscreen, waar notificaties direct op worden getoond. Android rangschikt de berichten op het scherm; zo kunnen Android-gebruikers gemakkelijker reageren op alles dat binnenkomt.

Die aparte functie is nu al verkrijgbaar middels een losse, third party app. De app vervangt het huidige lockscreen. Het werkt ook heel simpel: je downloadt de app, installeert hem, stelt hem in en voila, alles werkt precies zoals het in Android L zou werken. Zo is het nu al mogelijk om berichten direct vanuit je lockscreen te beantwoorden; maar alleen wanneer je Android 3.0 of hoger hebt.

In gebruik nemen gaat ook heel gemakkelijk. Om het lockscreen te ontgrendelen, swipe je van onder naar boven. Notificaties waar je voorlopig niets mee wil doen, veeg je gewoon naar rechts. Ook is er de optie apps te dempen. Dan verschijnen die niet op het scherm en zo houd je het overzicht op de apps die je vaak gebruikt.

Met Android L gooit Google z’n eigen besturingssysteem flinkt op de schop. Alle apps van Google krijgen een nieuwe lik verf, de telefoons en tablets waar L op draait kunnen veel meer geheugen dragen dankzij de ingebouwde 64-bit-processor, zit er een ‘niet storen’-functie in de software en kunnen beveiligingsupdates sneller doorgevoerd worden. Wanneer Android L beschikbaar is, is nog niet bekend.

  • Android L lockscreen-app
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.