Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nvidia belooft Android L-update voor de Tegra Note 7

Geschreven door
Geplaatst op1 juli 2014, 13:10 CategorieAndroid

Afgelopen week kondigde Google Android L, de nieuwste versie van Android, aan. Nu we weten dat er een nieuwe versie aankomt beginnen de vragen over mogelijke updates natuurlijk binnen te stromen. Veel fabrikanten van tablets en smartphones houden zich nog op de vlakte, maar chipfabrikant Nvidia heeft deze week bevestigd dat de Nvidia Tegra Note 7 zeker een update kan verwachten.

Nvidia is geen tabletfabrikant maar heeft vorig jaar wel een referentietablet in de vorm van de Tegra Note 7 uitgebracht. Hiermee zijn toen verschillende fabrikanten, waaronder HP en EVGA, aan de slag gegaan. Zij hebben licht aangepaste versies onder eigen naam op de markt gebracht maar hielden zich grotendeels aan de hardware die Nvidia bedacht had. Zo beschikken de Tegra Note 7 tablets over onder meer een 7-inch display met een 1.280 bij 800 pixels resolutie, een Nvidia Tegra 4 quadcore-processor, 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, twee camera’s, een microUSB-poort en een miniHDMI-poort.

Onlangs rolde Nvidia al een update naar Android 4.4 KitKat uit voor de Tegra Note 7 maar deze week laat de chipfabrikant weten dat ook het vorige week gepresenteerde Android L beschikbaar gesteld zal worden. Wanneer de update precies uitgerold wordt is nog onduidelijk maar Nvidia geeft aan dat gebruikers de update op zeer korte termijn na de officiële release kunnen verwachten. De verwachting is dat Google Android L in de herfst uitbrengt en direct updates naar de eigen Nexus-tablets en -smartphones uitrolt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.