Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nvidia Shield Tablet, controller en stylus verschijnen in video

Geschreven door
Geplaatst op22 juli 2014, 12:30 CategorieAndroid

Het mag inmiddels geen verrassing zijn dat Nvidia werkt aan een tablet speciaal voor de gamers onder ons. De tablet gaat onder de naam Nvidia Shield Tablet en wordt waarschijnlijk deze week nog aangekondigd. De specificaties en prijzen kwamen vorige week al voorbij en vandaag zijn zelfs al een aantal video’s opgedoken waarin de tablet en accessoires getoond worden.

Specificaties Nvidia Shield Tablet

De Nvidia Shield Tablet is een stand-alone tablet met aardige specificaties, speciaal ontwikkeld voor het spelen van games. De tablet beschikt over een 8-inch ips lcd-display met een 1.920 bij 1.200 pixels resolutie, een Nvidia Tegra K1 quadcore-processor met een kloksnelheid van 2.2GHz, 2GB aan werkgeheugen en 16GB of 32GB aan opslaggeheugen. Verder is de tablet voorzien van twee camera’s, een microUSB- en microHDMI-poort, een microSD-kaartlezer, een stylus, Bluetooth 4.0 en WiFi. Het geheel draait op Android 4.4 KitKat.

DirectStylus 2

De tablet wordt standaard geleverd met een stylus, welke gebruik maakt van de DirectStylus-techniek die we vorig jaar al voorbij zagen komen. Nvidia heeft inmiddels de tweede generatie van deze techniek ontwikkeld maar nog steeds gaat het om een passieve techniek die qua prestaties en nauwkeurigheid te vergelijken is met een active digitzer. In onderstaande video wordt de stylus getoond, onder meer voor het maken van notities en tekeningen, en het surfen op het internet.

Wireless Controller en Cover

In de tweede video wordt de optionele Nvidia Shield Wireless Controller getoond. Met deze controller, welke draadloos met de tablet verbonden wordt, moet het comfortabeler zijn op games te spelen. Ook brengt Nvidia een speciale cover uit waarmee de tablet in de juiste positie geplaatst kan worden.

Prijs en beschikbaarheid

De Nvidia Shield Tablet is nog niet door Nvidia aangekondigd maar de verwachting is dat dit niet lang meer op zich laat wachten. Volgens de meest recente berichten wordt de tablet in augustus op de markt gebracht voor een prijs vanaf 299 dollar. De controller gaat 59 dollar kosten.

  • Delen:
Nvidia Shield Tablet
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.