Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nvidia Shield Tablet is officieel en krijgt prijs vanaf 299 euro

Geschreven door
Geplaatst op22 juli 2014, 15:52 CategorieAndroid

Na alle geruchten, lekken, benchmarks en video’s kon het natuurlijk ook niet anders; Nvidia komt met een tablet speciaal voor de gamers onder ons. Het model gaat onder de naam Shield Tablet en moet vanaf half augustus in de Nederlandse winkels liggen voor een prijs vanaf 299 euro.

Nvidia Shield Tablet

Nvidia heeft vandaag de Shield Tablet officieel gepresenteerd en eigenlijk zijn er geen grote verrassingen. De tablet is zoals verwacht een 8-inch model en draait op Android 4.4 KitKat. De tablet kan uitgerust worden met een draadloze controller en een cover voor de optimale game-ervaring, en wordt voorzien van een stylus.

In tegenstelling tot de eerste generatie Shield, een kleine console die vorig jaar door Nvidia op de markt gebracht werd, beschikt de tablet zelf niet over speciale game-knoppen. Het is in principe een normale Android tablet maar dan met stevige specificaties, een aantal software-aanpassingen en de mogelijkheid om een controller te koppelen.

De Nvidia Shield Tablet beschikt over een 8-inch ips lcd-display met een 1.920 bij 1.200 pixels resolutie en wordt aangedreven door een Nvidia Tegra K1-processor met vier kernen en een kloksnelheid van 2.2GHz. De processor wordt vergezeld door een Kepler gpu met 192-kernen voor optimale grafische prestaties en 2GB aan werkgeheugen. Overigens bevinden zich aan de korte zijden van de tablet speakers voor ook een optimale audio-ervaring.

Verder is de tablet uitgerust met 16GB of 32GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer om het geheugen uit te breiden, WiFi, Bluetooth 4.0, gps, optioneel 4G, een microHDMI-poort en een microUSB-poort. Aan de voorzijde en achterzijde van de tablet bevindt zich een 5 megapixel camera. De camera aan de voorzijde is vooral bedoeld om video-opnamen te maken en deze te streamen naar Twitch.

Het apparaat draait op Android 4.4.2, met daarbij is de Shield-app van Nvidia aanwezig welke dienst doet als gamung-hub. Het aantal games dat geoptimaliseerd is voor de Shield Tablet is nog minimaal maar Nvidia zegt met ontwikkelaars te werken aan brede ondersteuning. Daarnaast is het mogelijk om pc-games te streamen naar de tablet en ze zo middels de optionele controller te spelen. De pc waar vandaan de game gestreamd wordt moet wel minimaal over een GeForce GTX650 GPU  beschikken.

Opvallend is dat Nvidia de Shield Tablet uitrust met een stylus. De chipfabrikant heeft hiervoor de tweede generatie DirectStylus ontwikkeld, een techniek die passief is maar de prestaties en mogelijkheden van een active digitizer stylus biedt. De stylus kan in de tablet zelf opgeborgen worden.

De optionele controller is voorzien van een D-pad, twee analoge sticks en A,B, X en Y knoppen. Ook zijn er schouderknoppen aanwezig en zien we volumeknoppen, een home-knop, een back-knop en een play-knop terug. Daarbij is de controller voorzien van een ingebouwde microfoon waarmee spraakgestuurd zoeken mogelijk gemaakt wordt. De controller kan middels WiFi-Direct met de tablet verbonden worden en kan via de microUSB-poort opgeladen worden. Je kunt per tablet maximaal vier controllers koppelen.

Prijs en beschikbaarheid

De Nvidia Shield Tablet komt halverwege augustus naar Nederland. De 16GB-versie krijgt een adviesprijs van 299 euro mee, terwijl de 32GB-versie met 4G-ondersteuning 399 euro gaat kosten. De controller, welke draadloos met de tablet verbonden kan worden, krijgt een prijs van 59 euro mee.

  • Delen:
Nvidia Shield Tablet
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.