Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nvidia werkt aan hybride Android tablet voor games’

Geschreven door
Geplaatst op15 juli 2014, 10:24 CategorieAndroid

Na al verschillende benchmarks, lekken en geruchten is vandaag een artikel verschenen waarin het bestaan van een hybride Android tablet van Nvidia Android tablet van Nvidia wederom bevestigd lijkt te worden. Het Android-apparaat zou draaien op een Tegra K1-processor van Nvidia en speciaal ontwikkeld zijn voor het spelen van zowel Android- als PC-games.

Nvidia Shield Tablet

Volgens informatie van de BBC komt Nvidia op korte termijn met een console die de opvolger is van de in 2013 gelanceerde Shield. Het nieuwe model, welke waarschijnlijk gaat onder de naam Shield Tablet, zou bestaan uit een Android tablet met interessante specificaties en een losse controller. Gebruikers zouden de mogelijkheid hebben om spellen uit de Google Play Store en PC-games via het apparaat te spelen, onder meer dankzij GeForce Experience en Nvidia Gamestream.

Uit de informatie van de BBC kunnen we opmaken dat Nvidia zich met het nieuwe model richt op de huiskamer. De tablet zou middels HDMI verbonden kunnen worden met een tv en het is dus mogelijk de controller los van de tablet te gebruiken. Voor de grafische prestaties wordt de tablet uitgerust met de begin dit jaar gelanceerde Nvidia Tegra K1-processor. Nvidia gaf eerder dit jaar al aan deze processor met name te willen verwerken in tablets en andere apparaten die het spelen van games als belangrijkste doel hebben.

Specificaties

Afgezien van de processor weten we nog maar weinig zeker over de specificaties van de ‘Shield Tablet’ maar als we alle geruchten samenpakken valt een goed beeld te schetsen. Zo zou de Nvidia Shield Tablet beschikken over een 7.9-inch ips lcd-display met een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels en aangestuurd worden door de Tegra K1-processor van de Amerikaanse chipfabrikant. Verder zou de tablet beschikken over 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een 7 megapixel camera aan de achterzijde, een 5 megapixel camera aan de voorzijde, WiFi en GPS. Ook zou 3G/4G tot de mogelijkheden behoren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.