Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Office-apps voor de iPad 27 miljoen keer gedownload

Geschreven door
Geplaatst op14 juli 2014, 18:41 CategorieApplicaties

Windows-gebruikers met een tablet moeten nog steeds wachten op een touch-versie van Office maar iPad-gebruikers kunnen al bijna twee maanden met voor touch geoptimaliseerde software van Microsoft aan de slag. Vandaag maakt het bedrijf uit Redmond bekend dat de Office-apps voor de iPad gratis aftrek vinden. De apps zijn inmiddels namelijk 27 miljoen keer gedownload.

Office voor iPad

Ruim anderhalve maand geleden introduceerde Microsoft Office voor de iPad, bestaande uit een app voor Word, een app voor Excel en een app voor PowerPoint. Alledrie de apps zijn gratis te downloaden uit de Apple App Store maar om documenten te kunnen bewerken is een abonnement op Office 365 vereist. Hoeveel mensen daadwerkelijk een abonnement hebben genomen is niet bekend maar in de eerste twee weken werden de apps al 12 miljoen keer gedownload, en nu ligt dit aantal op 27 miljoen.

Word meest populair

De apps van Microsoft zijn inmiddels 46 dagen beschikbaar en dus kunnen we middels een simpele berekening stellen dat er elke dag gemiddeld 587.000 Office-apps voor de iPad gedownload worden. Word is de meest populaire app, met een top 100 positie in maar liefst 109 landen. De app heeft zelfs Googles populaire Google Documenten-app ingehaald in veel regio’s.

Android en Windows

Hoewel Microsoft zelf Windows ontwikkelt lijken ook Android-gebruikers voorrang te krijgen. Microsoft heeft al eens bevestigd dat er gewerkt wordt aan een touch-versie van Office voor Android en de verwachting is dat deze apps voor het einde van dit jaar nog verschijnen. Een touch-versie van Office voor Windows wordt in april 2015 pas verwacht, tegelijk met de lancering van Windows 9.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.