Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Overvallers stelen voor 27,5 miljoen euro aan tablets, smartphones en laptops

Geschreven door
Geplaatst op8 juli 2014, 12:32 CategorieHardware

De 200 werknemers die nachtdienst hadden in Samsung’s fabriek in Sāo Paulo hebben een nogal enerverende nacht meegemaakt. Gisteren is de fabriek namelijk beroofd en werden verschillende werknemers kort gegijzeld gehouden.

27,5 miljoen aan Samsung apparatuur gepikt

Tijdens de overval is voor zo’n 27,5 miljoen euro (R$80 miljoen) aan tablets, smartphones en computers gestolen.

De overval vond plaats in de nachtelijk uren en het werd uitgevoerd door een opvallend grootte groep criminelen. Volgens de eerste berichten waren er namelijk zo’n 20(!) overvallers bij deze actie actief. De overvallers, uitgerust met machinegeweren, hielden een deel van het personeel vast terwijl de overige aanwezigen gedwongen werden door te werken, maar niet voordat ze hun accu uit hun telefoon verwijderd hadden zodat de autoriteiten niet op de hoogte gesteld konden worden. De buit werd ondertussen ingeladen in verschillende vrachtwagens. Volgens ZDNet zijn er uiteindelijk zeven volle vrachtwagens met gestolen waar uit de fabriek gereden. Ondanks de aanwezigheid van vele vuurwapens is er gelukkig niemand gewond geraakt.

Samsung’s statement:

We are very concerned about this incident. Fortunately, nobody was hurt. We are fully cooperating with the ongoing police investigation, and we will do our best to avoid it happening again.

De Braziliaanse politie doet onderzoek naar de overval. Volgens de eerste bevindingen lijkt het team overvallers in eerste instantie vermomd als werknemers de fabriek te zijn binnengekomen. De feiten lijken er ook op de wijzen dat dit een zogeheten inside-job geweest moet zijn, gezien de kennis van de fabriek en producten die buit zijn gemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.