Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Panasonic lanceert hybride Windows tablet voor het onderwijs

Geschreven door
Geplaatst op1 juli 2014, 15:36 CategorieWindows

De tabletmarkt voor consumenten begint inmiddels verzadigd te raken maar onder meer in het onderwijs en de zakelijke markt liggen nog veel kansen. Steeds meer fabrikanten van tablets en componenten focussen zich op deze markten. Zo introduceerde Intel eerder dit jaar een hybride referentietablet, gebaseerd op Intel-technologie. De bedoeling was dat fabrikanten hiermee aan de slag zouden gaan en tablets voor het onderwijs uit zouden brengen. De eerste fabrikant die de vruchten van dit referentiedesign plukt is Panasonic.

Windows tablet voor het onderwijs

Panasonic heeft deze week in samenwerking met Microsoft en Intel de 3E gepresenteerd, een tablet die draait op Windows 8 en de klaslokalen moet gaan veroveren. Qua uiterlijk, features en functies komt de tablet nagenoeg compleet overeen met het model dat Intel eerder dit jaar toonde. Zo is ook dit model een zogenaamde hybride, wat inhoudt dat de tablet gekoppeld kan worden met een keyboard dock en vervolgens als laptop te gebruiken is.

Actief leren

Het doel van de 3E is om het onderwijs een extra dimensie te geven, in de vorm van actief leren en actieve studenten. Dat klinkt natuurlijk wat gemakkelijk, maar de tablet is wel van alle gemakken voorzien om actief leren mogelijk te maken. Zo beschikt dit model onder meer over een warmtesensor en een vergrootglas. Ook worden er diverse accessoires beschikbaar gesteld en is de software geoptimaliseerd voor het onderwijs.

Panasonic-3E-onderwijs-2

Specificaties Panasonic 3E

De Panasonic 3E is voorzien van een 10-inch ips lcd-display met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels en komt met een behuizing die volgens de fabrikant tegen een stootje en wat water kan. Onder de motorkap zien we een Intel Atom Bay Trail Z3740D-processor met een kloksnelheid van 1.3GHz terug. Deze wordt vergezeld door 2GB aan werkgeheugen en 32GB of 64GB aan opslaggeheugen. Ook is de tablet voorzien van een 1 megapixel webcam, een 5 megapixel camera aan de achterzijde, WiFi 802.11 a/b/g/, Bluetooth 4.0 LE, een microHDMI-poort, een USB 3.0-poort en een microSD-kaartlezer om het opslaggeheugen uit te breiden. Het geheel draait op Windows 8.1 Pro-software.

Prijs en beschikbaarheid

Sinds deze week kunnen Amerikaanse scholen bij Panasonic terecht voor de 3E. De tablet kent daar een prijs van 499 dollar. Of Panasonic en Intel de tablet ook op de Europese markt brengen is nog niet duidelijk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.