Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Productie nieuwe Surface tablet in augustus van start’

Geschreven door
Geplaatst op28 juli 2014, 11:27 CategorieWindows

Over zo’n drie weken ligt de nieuwe Surface Pro 3 van Microsoft in de Nederlandse winkels. Dit model is volgens het bedrijf uit Redmond de ultieme combinatie tussen een tablet en een laptop. Maar, krijgen we dan geen opvolger van de Surface 2, een echte stand-alone tablet, te zien? Als we de bronnen van Digitimes mogen geloven komt dit model er toch aan.

Nieuwe Surface tablet

Er gaan al maanden geruchten over een Surface Mini, een kleine Surface tablet van Microsoft. Het lijkt er echter op dat dit model geschrapt is, zo liet Microsoft onlangs tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers doorschemeren. Over een opvolger van de Surface 2 is nauwelijks gesproken in de afgelopen maanden maar mogelijk komt er toch een derde generatie.

Volgens de bronnen van Digitimes gaat volgende maand de productie van een nieuwe Surface tablet van start, te beginnen met de productie van componenten. In september zou de massaproductie van de tablet starten, gevolgd door een lancering in oktober. Dit model zou een formaat van 10.6-inch krijgen, hetzelfde formaat als de tweede generatie Surface en Surface Pro. De kans is dus groot dat het gaat om een opvolger van de Surface 2 die draait op Windows RT-software. De vraag is echter of Microsoft nog wel wil inzetten op Windows RT, de versie die onder meer afhankelijk is van het aanbod van apps in de Windows Store.

Windows RT

Microsoft heeft onlangs al laten weten op termijn alle besturingssystemen, onder meer voor smartphones en tablets, samen te willen voegen in één besturingssysteem. Het lijkt hierdoor logisch dat Windows RT op termijn zal verdwijnen. Deze versie van Windows is immers alleen nog op de Surface tablets van Microsoft zelf en de Nokia Lumia 2520 te vinden.

Surface Pro 3

Voor nu weten we alleen zeker dat Microsoft de Surface Pro 3 volgende maand naar Nederland brengt. Deze tablet is uitgerust met een 12-inch display en draait op Windows 8.1-software. Daarbij beschikt het apparaat over een Intel Core-processor, een stylus en kunnen er verschillende configuraties gekocht worden. Een overzicht van alle configuraties, prijzen en specificaties vind je op de productpagina van de Microsoft Surface Pro 3.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 3
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.