Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Project Volta (Android L) verlengt accuduur met 33 procent

Geschreven door
Geplaatst op2 juli 2014, 11:59 CategorieAndroid

Niet alleen het design van Android wordt met Android L onder handen genomen, Google besteedt ook aandacht aan de prestaties en het energieverbruik van het besturingssysteem. Een belangrijk onderdeel hiervan is Project Volta, een verzamelnaam voor optimalisaties waarmee de batterijduur van smartphones en tablets die op Android L draaien verlengd moet worden.

Dat is natuurlijk een erg mooie belofte maar is niks waard als je er als eindgebruiker weinig van merkt. Nu Google de developer preview van Android L vrijgegeven heeft voor de Nexus 7 (2013) en Nexus 5 smartphone kunnen echter de eerste tests uitgevoerd worden om te zien of de batterijduur daadwerkelijk verlangd wordt. Ars Technica heeft de proef op de som genomen en een Nexus 5 smartphone die op Android 4.4.4 KitKat draait vergeleken met dezelfde smartphone die op Android L draait.

In de batterijtest werd met dezelfde voorwaarden getest, waaronder een helderheid van 200 nits voor het display, een WiFi-verbinding en het elke 15 seconden laden van een nieuwe pagina in de browser. Het resultaat toont dat de Nexus 5 met Android 4.4.4 KitKat 345 minuten meegaat op een volle lading, terwijl dezelfde smartphone met Android L 471 minuten op een volle accu haalt. Dit komt neer op een verlenging van de accuduur van zo’n 33 procent.

Dit kan in de uiteindelijke versie van Android L nog verder oplopen. Google is nog druk bezig met de ontwikkeling van het besturingssysteem en krijgt de komende weken veel feedback van ontwikkelaars. Ook voor eindgebruikers wordt het eenvoudiger om te zien welke apps en processen veel energie verbruiken. Apps die veel van de batterij vragen kunnen zo door de gebruiker gestopt of verwijderd worden. Daarnaast kan er een Battery-saver modus ingeschakeld worden waarmee onder andere de refresh rate van het display en de helderheid teruggeschroefd worden.

Lees meer over alle vernieuwingen in Android L.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.