Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Reusachtige tablet van HP duikt in op benchmark

Geschreven door
Geplaatst op21 juli 2014, 13:55 CategorieAndroid

Tablets komen in allerlei soorten en maten, maar er zijn maar een paar formaten die ook gretig aftrek vinden. Soms proberen fabrikanten iets nieuws, bijvoorbeeld Samsung met de Galaxy NotePRO 12.2 die over een 12.2-inch scherm beschikt. Deze tablet is waarschijnlijk maar voor een beperkte doelgroep interessant maar HP denkt mogelijk dat er ook een groep consumenten is die voor nog groter gaat.

In de database van GFXBench is deze week namelijk een tablet van HP opgedoken die gaat onder de naam ‘HP Red’. Dit model beschikt, als de informatie in de benchmark klopt, over een display van maar liefst 16-inch. Het is echter nog de vraag of we daadwerkelijk met een stand-alone tablet te maken hebben, of dat het gaat om een zogenaamde all-in-one pc die dan waarschijnlijk ook over een ingebouwde standaard beschikt.

Uit de benchmark kunnen we opmaken dat de HP Red beschikt over een 16-inch display met een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels en draait op een Qualcomm Snapdragon 800-processor met een kloksnelheid van 2.26GHz. Verder zou het apparaat voorzien zijn van een Adreno 330 grafische processor, 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer om dit geheugen uit te breiden, een webcam aan de voorzijde en een 8 megapixel camera aan de achterzijde. De tablet draait op Android 4.4 KitKat.

Of en wanneer HP de Red officieel lanceert is vooralsnog onduidelijk. Onlangs kondigde de Amerikaanse fabrikant nog de nieuwe Slate 7 VoiceTab Ultra aan voor de Nederlandse markt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.