Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Ruim 55 miljoen tablets verscheept in tweede kwartaal 2014

Geschreven door
Geplaatst op23 juli 2014, 13:25 CategorieOnderzoek

Het is vandaag de dag van de getalletjes. Naast cijfers van Microsoft en Apple is er ook in bredere, algemenere, zin gekeken naar de tabletmarkt van het afgelopen kwartaal.

55.06 miljoen verscheepte tablets in Q2 2014

Als we het rapport dat ons via digitimes bereikt heeft mogen geloven zijn er in in het afgelopen kwartaal (april, mei, juni) 55.06 miljoen tablets verscheept naar de verschillende winkels. Volgens het rapport waren daarvan zo’n 14.1 miljoen tablets van Apple bij (iPads). Aangezien Apple zelfs heeft laten weten ruim 13 miljoen tablet verkocht te hebben zou een handige rekenaar wat over de voorraden in winkels kunnen zeggen.

Helaas zijn er geen andere details uitgerekend, hoeveel Samsung of Asus tablets er zijn verkocht weten we dus niet. De bedrijven zelf laten zich daar zelf ook alleen in zeer algemene (vage) termen over uit. De 50 miljoen tablets zijn overigens een gezond stuk meer dan in het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar, bijna 18 procent groei! Ook hier kunnen we weer een vergelijking met Apple trekken, die zag zijn iPad-verkopen jaar-over-jaar met 9 procent teruglopen en dus kunnen op basis van die kennis zeggen dan het aandeel Android en Windows tablets gestegen moet zijn.

Kleinere tablets hebben het volgens het rapport ook lastig gehad het afgelopen kwartaal, en in dit geval werd wel een Samsung tablet apart genoemd/uitgelicht. De 8-inch versies van het Samsung tablet-aanbod presteren volgens het rapport onder verwachting.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.