Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung brengt app en commercial voor Galaxy Tab S tablets uit

Geschreven door
Geplaatst op3 juli 2014, 15:58 CategorieAndroid

Vanaf morgen liggen ze in de Nederlandse winkels; de Galaxy Tab S tablets van Samsung. Het unieke van deze modellen is dat ze beschikken over een amoled-display dat moet zorgen voor indrukwekkend diepe zwartwaarden, intense kleuren en een hoog contrast. Ter promotie van de nieuwe tablets heeft Samsung een applicatie en een tv-commercial uitgebracht.

Samsung Galaxy Tab S commercial

Aangezien de belangrijkste feature van de Galaxy Tab S tablets het amoled-display is ligt de nadruk in de app en de commercial op dit display. In onderstaande commercial laat Samsung het verschil tussen een standaard lcd-scherm, waarmee nagenoeg alle tablets uitgerust zijn, en een amoled-display zien. Het idee achter de commercial is vanzelfsprekend; een amoled-scherm biedt levendigere kleuren wat voor een levendiger plaatje moet zorgen. Wil je meer weten over het display van deze tablets? Lees dan ons artikel over wat een amoled-display is.

Galaxy Tab S Experience app

Naast deze commercial brengt Samsung een applicatie uit. Hiermee wil de Koreaanse fabrikant huidige bezitters van een smartphone of een tablet overtuigen van de kwaliteit van het amoled-display. De Galaxy Tab S Experience-app kan op elk Android-apparaat geïnstalleerd worden en toont naast de eigenschappen van het display de accessoires die je bij de tablets kunt kopen, de eigenschappen van het design, de multitasking-functie en de Galaxy Gifts-sectie met apps en diensten die speciaal voor deze tablets beschikbaar zijn gesteld. Je kunt de app gratis downloaden uit de Google Play Store.

Specificaties

De Samsung Galaxy Tab S tablets zijn de nieuwste high-end tablets van Samsung en beschikken dan ook over indrukwekkende specificaties. De serie bestaat uit de 8.4-inch Galaxy Tab S (8.4) en de 10.5-inch Galaxy Tab S (10.5), beiden uitgerust met een 2.560 bij 1.600 pixels resolutie. Daarnaast zijn de tablets uitgerust met een Samsung Exynos 5 octacore-processor met vier energiezuinige en vier krachtige kernen, 3GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen en een microSD-kaartlezer waarmee het geheugen met maximaal 128GB uitgebreid kan worden.

Samsung-Galaxy-Tab-S-review-display

Natuurlijk zijn ook WiFi en Bluetooth 4.0 aan boord, heb je de beschikking over twee camera’s en draaien beide tablets op Android 4.4 KitKat. Samsung heeft de eigen TouchWiz-skin weer over Android gelegd waarmee onder meer multitasking mogelijk wordt door het scherm op te delen in meerdere vensters. Ook levert de Koreaanse fabrikant een groot aantal apps en diensten mee. Ook het design mag niet vergeten worden want Samsung heeft beide Galaxy Tab S tablets 6.6 millimeter dun weten te houden.

Prijs en beschikbaarheid

Je kunt de Galaxy Tab S (8.4) en Galaxy Tab S (10.5) reeds bij diverse winkels bestellen maar de officiële lancering vindt morgen plaats. De 8.4-inch versie kan gekocht worden voor een adviesprijs van 399 euro, terwijl de 10.5-inch versie 499 euro kost. Alleen van de 10.5-inch versie komt een 4G-variant. Deze krijgt een prijs van 599 euro mee.

Staat één van deze modellen op je verlanglijstje? Neem dan onze Galaxy Tab S (10.5) review door voor alle pluspunten en minpunten.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab S 8.4
Android Lollipop (5.0)
Samsung Galaxy Tab S 10.5
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.