Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Tab S 8.4 en 10.5 nu te koop in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op4 juli 2014, 9:45 CategorieAndroid

Sinds vandaag kun je naar de winkel voor de nieuwste tablets van Samsung. De Koreaanse fabrikant brengt de Galaxy Tab S 8.4 en Galaxy Tab S 10.5 op de Nederlandse markt. Beide modellen beschikken over een indrukwekkend amoled-display en high-end specificaties. Voor een prijs vanaf 399 euro kun je de tablets kopen.

Samsung Galaxy Tab S

De belangrijkste feature van de nieuwe Galaxy Tab S tablets van Samsung is natuurlijk het amoled-display. Dit moet zorgen voor een hoog contrast, diepe zwartwaarden en een hoge helderheid. Maar, ook de 2.560 bi 1.600 pixels resolutie van het scherm is indrukwekkend te noemen. In onze Galaxy Tab S review lees meer over onze ervaringen met dit display.

Ook onder de motorkap zijn de Galaxy Tab S 8.4 en Galaxy Tab S 10.5 voorzien van de modernste technieken en componenten. Zo is er een Samsung Exynos 5 octacore-processor met vier energiezuinige en vier krachtige kernen aan boord, welke wordt vergezeld door 3GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen. Verder beschikken de tablet over een microSD-kaartlezer, een microUSB-poort, Bluetooth 4.0, WiFi en twee camera’s.

Samsung-Galaxy-Tab-S-review-design-3

Samsung rust de amoled-tablets uit met Android 4.4 KitKat maar daar overheen ligt natuurlijk de TouchWiz-skin van de Koreaanse fabrikant. Deze skin biedt onder meer de mogelijkheid om het scherm op te delen in meerdere vensters om zo multitasking mogelijk te maken. Ook levert Samsung een groot aantal apps en diensten mee die voortaan onder de sectie Galaxy Gifts vallen.

Commercial en app

Een amoled-display moet je zien om het je te laten overtuigen en daarom heeft Samsung een commercial en een app uitgebracht waarmee de verschillen tussen een standaard lcd-display en een amoled-display getoond worden. Het blijft natuurlijk ‘nep’ aangezien je het bekijkt op een standaard lcd-display maar de argumenten kloppen wel. Wil je meer weten over de displaytechniek van de nieuwe Galaxy Tab S tablets, neem dan ons artikel over wat een amoled-display is door.

Review Galaxy Tab S

De Galaxy Tab S tablets liggen sinds vandaag in de winkels maar wij hebben ruim een week geleden één van de tablets al aan een uitgebreide review kunnen onderwerpen. Al onze ervaringen en de belangrijkste pluspunten en minpunten vind je terug in de Samsung Galaxy Tab S 10.5 review.

Samsung-Galaxy-Tab-S-review-gebruik

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe serie bestaat uit twee modellen; de Galaxy Tab S 8.4 met 8.4-inch display en de Galaxy Tab S 10.5 met 10.5-inch display. De eerste genoemde variant heeft een adviesprijs van 399 euro, terwijl de 10.5-inch versie 499 euro kost. Van de 10.5-inch versie wordt ook een 4G-variant gelanceerd welke een prijs van 599 euro krijgt. Onderaan dit artikel vind je de laagste prijzen van beide tablets.

Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de Galaxy Tab S 8.4 en Galaxy Tab S 10.5.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab S 8.4
Android Lollipop (5.0)
Samsung Galaxy Tab S 10.5
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.