Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung hint op nieuwe Exynos-processor

Geschreven door
Geplaatst op10 juli 2014, 12:31 CategorieHardware

Samsung-producten worden in veel gevallen aangedreven door een van de processors die het bedrijf zelf ontwikkelt. Dit geldt vooral voor de smartphones en phablets die onder andere in de Europese markt voor een groot deel van Samsung’s omzet verantwoordelijk zijn. Het isook niet gek dat Samsung zijn eigen processors maakt, want dat ze goed zijn in het fabriceren van dit soort rekenwondertjes blijkt ook uit het feit dat grote andere spelers Samsung hiervoor inhuren. Samsung mag onder andere Apple een van zijn klanten noemen.

Nieuwe Exynos 5433 octacore-processor

Octacore-chips hebben maar liefst 8 rekenkernen en dat zijn er vier meer dan de rekenkernen die je vindt in een quadcore-chip, en zes meer dan in een dualcore-chip. Natuurlijk wist je dat als lezer van Tablets Magazine wel maar eens in de zoveel tijd is het goed dit soort informatie te herhalen, want voor je het weet vergeet je even hoe bijzonder snel er stappen gemaakt zijn in deze markt.

Samsung heeft vandaag via zijn Twitter-account een teaser verspreidtwaarin aangegeven lijkt te worden dat er een nieuwe Exynos-processor aan zit te komen. Op basis van benchmarkgegevens denkt phonearena.com al te weten om welke chip het gaat. De nieuwe Exynos-chip is er eentje van de octacore-variant en is een 64-bit-processor die Cortex-A57 met Cortex-A53 kernen combineert tot een super-krachtig geheel. Natuurlijk is bij dit soort designs rekening gehouden met energieverbruik, en zijn de helft van de aantal rekenkeren van de minder krachtige maar energiezuinige variant. De bijbehorende grafische processor is waarschijnlijk de Mali-T760, de grafische processor die ook wordt gebruikt in combinatie met Snapdragon-processors en dus zullen de (kleine) verschillende in grafische prestaties tussen beiden platformen waarschijnlijk tot het verleden gaan behoren.

Voor nu hebben we even genoeg tussen de regels doorgelezen en gespeculeerd. De aankondiging van Samsung wijst erop dat we binnen heel afzienbare tijd meer te weten komen over deze nieuwe chip. En ook dat nieuws zal je natuurlijk hier teruglezen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.