Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung introduceert nieuwe Exynos-chip voor goedkope 4G-toestellen

Geschreven door
Geplaatst op11 juli 2014, 11:08 CategorieHardware

Eerder deze week toonde Samsung al een teaser waarin gehint werd op de komst van een nieuwe Exynos-chip en vandaag heeft de Koreaanse fabrikant de chip officieel geïntroduceerd. De nieuwe Samsung Exynos ModAP-processor beschikt over een ingebouwd 4G-modem en moet hierdoor goedkopere tablets en smartphones met 4G-verbinding mogelijk maken.

Samsung brengt al tijden eigen mobiele processors onder de naam Exynos uit. Deze chips zien we met name in de eigen tablets en smartphones van de Koreaanse fabrikant maar Samsung heeft onlangs aangegeven ook concurrenten van de chips te willen gaan voorzien. De nieuwste telg van de Exynos-familie is een chip die door het leven gaat als de ModAP.

Veel weten we nog niet over Exynos ModAP maar Samsung laat in ieder geval weten dat de processor over een geïntegreerd 4G-modem beschikt. Dit is voor de Koreaanse fabrikant uniek omdat Exynos-chips tot op heden alleen over 4G konden beschikken middels een apart modem. Het ingebouwde modem biedt ondersteuning voor 4G in categorie 4, met een maximale downloadsnelheid van 150Mbit/s. 4G+, ook wel LTE Advanced genoemd, wordt niet ondersteund. De chip beschikt over vier kernen en is gebaseerd op de 28nm architectuur.

De Exynos ModAP-processor is ontwikkeld voor goedkopere smartphones en tablets die met snel mobiel internet uitgerust worden. Wanneer de chip exact in de eerste toestellen verschijnt is vooralsnog onduidelijk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.