Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung rust Galaxy Note 4 uit met irisscanner’

Geschreven door
Geplaatst op14 juli 2014, 10:54 CategorieAndroid

Sinds eind 2013 zien we steeds meer high-end mobiele apparaten uitgerust worden met een vingerafdrukscanner maar de volgende stap in extra beveiliging van je gegevens lijkt alweer klaar te staan. Samsung rust de vierde generatie Galaxy Note namelijk waarschijnlijk uit met een irisscanner. Hierdoor zou de phablet middels een oogscan ontgrendeld kunnen worden.

Fabrikanten komen met nieuwe technieken en functies om data op smartphones en tablets beter te beveiligen. De meest recente ontwikkeling is de vingerafdrukscanner zoals we die onder meer op de iPhone 5s en de Samsung Galaxy Tab S terugvinden. Binnen Android is overigens ook al een functie aanwezig om middels gezichtsherkenning je smartphone of tablet te ontgrendelen maar deze beveiliging laat te wensen over omdat al menigmaal getoond is dat een foto gebruikt kan worden om in te loggen.

Samsung Exynos, de afdeling die verantwoordelijk is voor de mobiele chips, heeft deze week een Tweet de wereld ingestuurd waaruit we op kunnen maken dat de Koreaanse fabrikant werkt aan een irisscanner. We zien een smartphone met een groot ook op het scherm, en Samsung vermeldt daarbij dat de beveiliging verbeterd kan worden door unieke features te gebruiken. Hoewel dit niet per se betekent dat de Galaxy Note 4 over een irisscanner zal beschikken is het wel een unieke feature die we meestal eerst op een vlaggenschipmodel tegenkomen.

Security can be improved using features unique to us. That’s what we envision. What would you use?

De verwachting is dat Samsung de Galaxy Note 4 komende september tijdens IFA 2014 presenteert. Volgens de meest recente geruchten beschikt de phablet over een 5.7-inch hoge resolutie display, een Qualcomm Snapdragon 805-processor, 3GB aan werkgeheugen en Android L als besturingssysteem.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 3
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.